Stenhårda kritiken: "Det var total soppatorsk"

Rimforsa IF:s damer tog säsongens första seger förra helgen. Den lyckades man inte bygga vidare på. Borta mot Västervik rasade man ihop. "Det här var nästan pinsamt dåligt", sammanfattar RIF-tränaren Johnny Malmgren.

Rimforsa IF stod för en blek insats i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Rimforsa IF stod för en blek insats i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Foto: Filip Gustafsson

Fotboll2022-07-02 14:06

Sista matchen innan sommaruppehållet. Kunde Rimforsa IF få med sig ett bra resultat och en positiv känsla från bortamatchen mot Västerviks damfotboll IF? Svar: nej. 

Hemmalaget vad betydligt mer påkopplade och vann rättvist med 5–0. RIF-tränaren Johnny Malmgren var kritisk mot sitt lags insats.

– Katastrof... Jag vet inte vad som hände, det var total soppatorsk. Det var riktigt dåligt, suckar han.

Västervik var både etta och tvåa på bollarna och ville betydligt mer. Rimforsa fick in sin tur aldrig igång något eget spel.

– Nej, vi är livrädda för att få bollen och när vi väl får den så skickar vi bara iväg den, utan tanke. Sen var Västervik duktiga, men det var inte så svårt att vara bra mot oss idag (läs lördag), menar Malmgren.

RIF tog sin första seger i division 2 förra helgen, då man besegrade Hjulsbro med 3–1. Förhoppningen var att kunna bygga vidare på den.

– Det är synd att det var sån skillnad mot förra helgen... Man kan åtminstone begära att man springer. Jag hade blivit galen om jag spelade i ett korplag som inte sprang något, för att inte tala om ett division 2-lag, säger tränaren.

Han fortsätter:

– Att förlora må vara hänt, men vi ska i alla fall kunna genomföra en bra prestation. Det här var nästan pinsamt dåligt.

Moa Creutz var bra i Rimforsa men fick kliva av på grund av skada.

Västervik vann rättvist mot Rimforsa.
Västervik vann rättvist mot Rimforsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!