Sterling Englands premiärhjälte: "Fantastiskt"

England tog revansch på Kroatien för VM-semifinalen 2018. Man hade lärt sig från sina misstag, lyckades neutralisera det rutinerade kroatiska mittfältet och vann med 1–0. –Vi spelade fantastisk fotboll vissa stunder, säger Raheem Sterling till BBC.

Englands Raheem Sterling gjorde det avgörande målet mot Kroatien.

Englands Raheem Sterling gjorde det avgörande målet mot Kroatien.

Foto: Justin Tallis/Pool/AP/TT

Fotboll2021-06-13 17:24

Att England vinner sin premiärmatch har aldrig hänt tidigare i ett EM-slutspel. Men det landslag som mötte Kroatien på Wembley var inte vilket lag som helst.

Förbundskapten Gareth Southgate har haft pressen på sig att skapa ett mästarlag i en turnering som man, om allt går Englands väg, får spela sex av sju matcher på hemmaplan.

Och i den första matchen fick de engelska fansen se ett landslag som lärt sig av sina misstag från VM 2018 och neutraliserade den kroatiska offensiven.

– Det är en grym känsla. Det var första matchen och vi behövde en vinst. Vi höll ihop. Vi spelade fantastisk fotboll vissa stunder. Jag tyckte grabbarna var grymma, säger Raheem Sterling till BBC.

Trots flera goda chanser dröjde det dock till den andra halvleken innan nollan spräcktes.

Kalvin Phillips slog passningen till en djupledslöpande Raheem Sterling och 1–0 var ett faktum.

– Det känns bra att göra mål. Jag har alltid sagt att om jag spelade på Wembley i en stor turnering så var jag tvungen att göra mål och det känns fantastiskt att äntligen få göra det, säger Sterling.

Kroatiens namnkunniga mittfält, med Luka Modric i spetsen, fick inte rätsida på de vitklädda engelsmännen och de riktiga chanserna uteblev. Det blev inga fler mål, 1–0 till England.

I nästa match väntar ett derby för England som möter Skottland, också det på hemmaplan i London på fredag. Kroatien möter Tjeckien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!