Tredje raka för Rimforsa: ”Första nollan för säsongen”

Rimforsa Dam vann mot Mantorp med 5–0, där Hanna Hellström lyckades glänsa. ”Äntligen har det börjat klicka”, säger tränaren Edvin Jensen.

Hanna Hellström glänste när RIF tog tredje raka.

Hanna Hellström glänste när RIF tog tredje raka.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-01 16:00

Rimforsa IF har börjat säsongen med blandade resultat där sjukdomar har drabbat spelartruppen, så de ordinarie spelarna inte har kunnat vara med fullt ut. Rimforsa har även fått in många nya spelare inför denna säsong, vilket har varit en faktor till resultaten men nu har det äntligen börjar släppa rejält. 

– Vi har under säsongen slipat på det vi tyckte behövdes och nu efter matchen mot Mantorps FF så känner jag och spelartruppen att det äntligen börjar lossna. Vi skapar fler målchanser än Mantorps FF och jag tycker att resultatet speglar matchen, säger Edvin Jensen. 

Hanna Hellström visade klass på planen och hjälpte sitt lag mycket defensivt vilket ledde till en övertygande seger. 

– Hanna Hellström är en duktig fotbollsspelare som visade mycket vilja i matchen och hon fortsätter prestera på en hög nivå som många av oss är vana vid, säger Jensen.

Efter segern mot Mantorp så har RIF nu tagit sin tredje raka seger och siktar på högre placering i tabellen. Målet är att slåss om en topplacering då huvudtränaren Edvin Jensen anser att kvalitén finns i laget, framförallt nu när kemin har börjat komma fram och laget har börjat klicka mer spelmässigt.

Under matchen så var det inte bara Hanna Hellström som glänste. Ella Larsson samt hela spelartruppen gjorde en imponerande insats och målvakten Jennifer Petersson fick hålla nollan för första gången den här säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!