Stjärnan hoppas på comeback i guldavgörandet

Det var aldrig aktuellt för Elin Rubensson att spela mot Hammarby. Men till helgens avgörande, där Häcken jagar ett SM-guld, hoppas hon göra comeback. –Det är de här matcherna man vill spela, säger landslagsmittfältaren.

Häckens Elin Rubensson hoppas kunna spela mot Piteå i den sista damallsvenska omgången på lördag. Häcken är ett av tre lag som kan ta hem SM-guldet.

Häckens Elin Rubensson hoppas kunna spela mot Piteå i den sista damallsvenska omgången på lördag. Häcken är ett av tre lag som kan ta hem SM-guldet.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-11-06 13:00

Från läktaren fick Rubensson se på när hennes Häcken tappade greppet om SM-guldet i fotboll. Hammarbys 3–2-seger på söndagen innebär att det är "Bajen" som tack vare bättre målskillnad har övertaget inför helgens slutomgång i damallsvenskan.

Grunden till segern lades under matchens första 23 minuter, när hemmalaget gick upp i en tremålsledning.

"Tagna av stunden"

– Känslan är väl att det är en av säsongens sämsta halvlekar, tyvärr. Vi känns lite tagna av stunden, vi får inte alls i gång vårt passningsspel och vi kommer inte in i duellerna. Vi låter Hammarby ta över matchen och då gör de tre mål. Det är svårt att hämta upp det, säger Rubensson.

Mittfältaren har haft problem med en lårskada, och för bara några veckor sedan var beskedet att hon skulle missa hela säsongsavslutningen. Oväntat nog reste hon ändå med Häcken till Stockholm, men det var i slutändan aldrig aktuellt att ta plats ens på bänken på Tele2 arena.

– Nej, det var det väl inte. Sedan var det ganska nära att jag kunde vara med i truppen i alla fall. Men jag hade inga minuter i mig än. Men till nästa helg, hoppas jag.

Avslutar mot Piteå

Att få tillbaka den 30-åriga mittfältsstjärnan skulle vara ett välkommet tillskott för Häcken till lördagens avslutning hemma mot Piteå.

– Det kommer att bli rafflande. Vi måste ju vinna. Det är alltid roligt med guldstrider. Det är sådana här matcher man vill spela.

Rubenssons återkomst bådar också gott inför landslagets avslutande Nations League-matcher borta mot Schweiz respektive Spanien i början av december. Till dess ska hon definitivt vara spelredo.

– Om det inte kommer några bakslag är det bara att köra på.

Fakta: Så avgörs guldstriden

Tre lag gör upp om SM-guldet på damsidan. Här är förutsättningarna inför den sista omgången:

1) Hammarby, 56 poäng, 58–16 i målskillnad (+42).

2) Häcken, 56 poäng, 49–10 (+39).

3) Linköping, 55 poäng, 73–27 (+46).

Sista omgången, lördagen den 11 november, samtliga matcher med avspark klockan 14.00: IFK Norrköping–Hammarby, Häcken–Piteå, Linköping–Kristianstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!