Stjärnan om lottningen: "Laget bara gapflabbade"

Historien upprepar sig för Rosengård – precis som i fjol får Malmöklubben möta Barcelona i Champions League. –Hela laget bara gapflabbade. Det är komiskt att vi får möta världens bästa lag igen, säger Rosengårdsstjärnan Olivia Schough.

Rosengårds Olivia Schough. Arkivbild.

Rosengårds Olivia Schough. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-10-20 14:06

Alla Rosengårdsspelare satt samlade i omklädningsrummet på Malmö IP och följde Champions League-lottningen efter fredagsträningen.

– När Barcelona dök upp i vår grupp så det blev ett sådant jäkla gapflabb i hela rummet. Det blev komiskt att vi ska möta världens bästa lag igen. Det var en jäkligt rolig situation i omklädningsrummet, säger Rosengårdsspelaren Olivia Schough.

"Blev extra tufft"

Kort efter att Rosengård hamnat i grupp A med det regerande mästarlaget från Spanien drogs ett annat välbekant namn upp i form av Benfica. Även det portugisiska laget var i samma grupp som Malmöklubben i fjol.

– Då var det ungefär samma reaktion där också, säger Schough och skrattar.

Det tredje laget i grupp A blev tyska Eintracht Frankfurt.

– Vi visste att oavsett att vad vi skulle få för motstånd skulle det bli skittufft, men det är klart att det blev extra tufft det här. Det blir en riktigt härlig utmaning, men vi ser på det med glädje och entusiasm.

"Helt sjukt bra lag"

I fjol hade Rosengård den tyska storklubben Bayern München som tredje lag i sin grupp. Den gången slutade Champions League-äventyret med sex förluster av sex möjliga för Malmöklubben.

– Förra året trodde vi kanske att vi skulle ha en bättre chans mot Benfica än vad vi lyckades med, så vi vet verkligen att det är ett riktigt bra lag, säger Schough.

Årets tyska motståndare är tidigare känt som FFC Frankfurt, som har vunnit Champions League hela fyra gånger (senast 2015). Sedan sommaren 2020 är laget en del av herrklubben Eintracht Frankfurt. Förra säsongen slutade laget trea i Bundesliga – fem poäng efter mästarlaget Bayern München.

– Det är tre helt sjukt bra lag som vi kommer att möta, säger Olivia Schough.

Även Häcken fick en mardrömsgrupp i form av Chelsea, Real Madrid och Paris FC.

Fakta: Facit i Champions League-gruppspelet

Denna säsong har både Rosengård och Häcken kvalificerat sig till gruppspel i Champions League. Båda klubbarna har var sitt gruppspel (infördes 2021) på meritlistan sedan tidigare – då gick det så här:

2022–2023 – Rosengård sist i gruppen efter sex förluster

Resultat: Barcelona 1–4 (hemma), 0–6 (borta), Bayern München 1–2 (b), 0–4 (h), Benfica 0–1 (b), 1–3 (h)

2021–2022 – Häcken sist i gruppen efter en seger och fem förluster

Resultat: Lyon 0–3 (h), 0–4 (b), Bayern München 0–4 (b), 1–5 (h), Benfica 1–0 (b), 1–2 (h).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!