Stjärnduon saknas i Uniteds ödesmatch

Oavgjort räcker för att säkra avancemang i Champions League-fotbollen. Då tvingas Manchester United klara sig utan stjärnorna Edinson Cavani och Anthony Martial. –De har inget större som krånglar men de följer inte med, säger tränaren Ole Gunnar Solskjær inför bortamötet med Leipzig.

Manchester Uniteds Anthony Martial. Arkivbild.

Manchester Uniteds Anthony Martial. Arkivbild.

Foto: Martin Rickett/AP/TT

Fotboll2020-12-07 17:00

Förlusten borta mot Basaksehir och nederlaget hemma mot Paris SG öppnade upp kampen om gruppens två topplaceringar.

Inför avslutningen är det därför tre klubbar som gör upp om avancemang i Champions League; Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United, Paris SG och Emil Forsbergs Leipzig.

Trots att trion står på nio poäng har tränaren Ole Gunnar Solskjærs United ett hyfsat läge att säkra vidare spel i turneringen.

Det räcker nämligen med en poäng i bortamötet med Leipzig.

Tror på spelarna

– Utslagsmatcher eller matcher som den här, som avgör om man går vidare eller inte, är stora, säger Solskjær.

– Men spelarna är Man United-spelare för de har kvaliteter som vi har letat efter och jag är säker på att de kommer att bevisa att det är anledningen till att de är här. De kommer att visa det.

Tränaren säger att målvakten David De Gea och backen Luke Shaw är med i truppen som rest till Tyskland. Däremot saknas skadade stjärnduon Edinson Cavani och Anthony Martial samt avstängde Fred.

– De har inget större som krånglar men de följer inte med, säger han.

Erling Braut Haaland skadad

Leipzig, som är trea i gruppen, behöver vinna eller spela oavgjort samtidigt som PSG förlorar mot Basaksehir för att gå vidare.

Bayern München, Manchester City, Porto, Liverpool, Chelsea, Sevilla, Dortmund – som saknar hela åtta spelare, däribland skadade Erling Braut Haaland, till mötet med Zenit S:t Petersburg, Barcelona och Juventus har redan säkrat avancemang i Champions League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!