Stjärnduons dominans knäckte VIF

Vimmerby IF fick sig en fotbollslektion av City på onsdagskvällen. Åtminstone i första halvlek. Men det räckte för Linköpingslaget.

Thure sprang och sprang och sprang. Men ja, det slutade tyvärr i moll.

Fotboll2016-06-08 19:27

Indikationerna fanns där redan tidigt i första halvlek: de nittio minuterna på Linköping Arena skulle bli långa för VIF.

Och jo, de första 45 blev åtminstone rena ökenvandringen. VIF fick knappt låna bollen, och i 17:e minuten tryckte den allsvenske bekantingen Dinko Felic in 1–0 till hemmalaget efter en läcker frispark.

Därmed var ribban satt. Vimmerby hade helt ärligt inte mycket att sätta emot.

Inte alls. Inte i första halvlek.

Men när City-giganten från första halvleken, spelfördelaren Besart Kalludra, sedan klev av i början av andra halvlek, tändes dock hoppet för Vimmerbysupportrarna och -spelarna.

Och visst blev det bättre fart nästan omgående. Framförallt på Jimmy Svensson, i upptakten av andra halvlek. Och på Karlo Goranci kort därefter.

Men ju längre matchen gick, desto mer falnade VIF:s offensiva lusta.

Det sista lilla hoppet försvann i 82:a minuten, då Johan Lundin (en av matchens bästa spelare) blev utvisad efter två gula kort.