Stjärnsmäll för Vimmerby Dam

Håkan Ericsson har en del att fundera på. Hans Vimmerby IF var helt chanslöst hemma mot Mariebo IK. Ida Andersson blev fyramålsskytt i 5-0-segern. - Usch vad besviken jag är, suckade tränaren Håkan Ericsson.

Alicia Strands VIF föll tungt med 5-0 hemma mot Mariebo. Gästernas Ida Andersson, t.v, svarade för fyra av målen. Foto: Roelof Stroetinga

Alicia Strands VIF föll tungt med 5-0 hemma mot Mariebo. Gästernas Ida Andersson, t.v, svarade för fyra av målen. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Fotboll2014-06-06 22:33


Vimmerby hängde med i fem minuter. Resten av matchen blev en smärtsam upplevelse för hemmaspelarna som blev förnedrat av Mariebo IK.
Det fanns flera orsaker till utskåpningen.
Ett: Mariebo spelade väldigt bra och i ett tempo som VIF inte hängde med i.
Två: Vimmerbys försvarsspel havererade fullständigt. Individuella misstag och virrigt positionsspel är inget framgångsrecept.
Tre: avsaknaden av rutinerade trion Nathalie Milton, Emelie Nilsson och Hanna Ericsson blev övermäktig.
Fyra: Mariebo hade Ida Andersson på topp.
Hon gjorde fyra mål. Det första målet tillkom efter ett individuellt misstag i hemmaförsvaret, det andra på hörna, det tredje efter ny bjudning och det fjärde på en retur.
- Jag är mest nöjd med nickmålet, det är inte så ofta man får till så bra nickar på höga inlägg, sa Ida Andersson som efter sitt målfyrverkeri är uppe på tio mål totalt. Därmed leder hon skytteligan.
- Jag börjar komma igång, precis som hela laget. Men det är inte första gången jag gör fyra mål i en match. Det brukar hända någon gång per säsong.

Rullade ut hemmalaget
Mariebo imponerade väldigt. De gulklädda visade upp en fin teknik, ett rörligt passningsspel och en inspirerande framåtanda. Med fina kombinationer rullade man ut hemmalaget gång efter gång.
- Det var en underbar match. Vi rullade runt riktigt bra och skapade mycket. Det var en av våra bästa matcher på hela året.
- De kom med sex-sju spelare in i vårt straffområdet och vi hade svårt att få in två i deras. Det säger en del, konstaterade Håkan Ericsson.
I första halvlek bjöd Vimmerby på alldeles för mycket yta mellan backlinjen och mittfältet. Individuellt försökte spelarna - men enheten fungerade inte.
- Vi underpresterade som lag och som individer. Det kanske är en eller två spelare som tar jobbet ordentligt. Det var årets sämsta match, sa Håkan Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!