Lojal tog tredje raka – stor besvikelse i Hebe

Glädje i SK Lojal. Depp i IF Hebe. Det var olika tongångar efter torsdagens derby i Vena. "Jag är så besviken på många", säger Jan Johansson, tränare i Hebe, efter 3–0-förlusten.

Sk Lojal vann derbyt mot IF Hebe och tog sin tredje raka seger i "sexan".

Sk Lojal vann derbyt mot IF Hebe och tog sin tredje raka seger i "sexan".

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-12 21:38

SK Lojal har fått en kanonstart på division 6-säsongen och har nu tre raka segrar och full pott. Hemma mot Hebe var det ett Lojal som kom till spel utan den store kreatören Jetmir Shehi. Det skulle gå vägen ändå.

Erik Ingemarsson och Ejdo Begic satte varsitt mål och Lojal kunde gå in till paus med en 2–0-ledning. Flamur Mullali stängde matchen i mitten på den andra halvleken.

– Med tanke på planens skick så gör vi det bra spelmässigt. Vi dominerar bollinnehavet och för matchen. Till slut var det nog närmare 4–0 än 3–1, säger Filip Ingemarsson, tränare för SK Lojal. 

Han var extra glad för att laget höll nollan.

– Ja, det är vår första hållna nolla för säsongen. Så jag är jättenöjd, säger Ingemarsson, som berömde hela laget, men i synnerhet Ejdo Begic och Ayman Abualhala.

Jan Johansson, tränare i Hebe, var av naturliga skäl inte lika glad. 

– Jag är besviken, både på resultatet och insatsen. Jag tycker att vi gör Lojal alldeles för bra. Vi är bra med i första halvlek och sen kommer det två skitmål emot oss. Men samtidigt är vi inte där tillräckligt, säger han. 

Johansson fortsätter:

– Vi har för djupa dalar och många behöver steppa upp. Jag är så besviken på många, för att de inte tar jobbet. Springer man inte så är det svårt att vinna. Det krävs lite mer huvud och inställning, för då hade det här kunnat vara en helt annan matchbild.

Hebe-tränaren ville inte lyfta fram någon spelare i sitt lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!