Stor besvikelse efter förlusten: "Ett ras – en kollaps

Gullringen lyckades inte stå emot Tranås. Nu har man inte längre kvalplatsen i egna händer. Den spelande tränaren Karlo Goranci fick titta på från sidan – och besvikelsen efteråt var stor. "Det här är bara ett ras", säger han efter 5–1-förlusten.

Gullringens GoIF lyckades inte ta poäng borta mot Tranås, vilket innebär att drömmen om en kvalplats är en bit bort.

Gullringens GoIF lyckades inte ta poäng borta mot Tranås, vilket innebär att drömmen om en kvalplats är en bit bort.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-09-23 21:25

Det är en nedstämd Karlo Goranci som traskar runt på Bredstorps IP kort efter slutsignalen. Hans Gullringen stod upp väl i den första halvleken borta mot Tranås och hade ledningen. Då var också kvalplatsen till division 3 deras. 

– Vi startar bra och sen lyser tyvärr orutinen igenom. Det är många unga grabbar som startar. Visst, Tranås skapar inte jättemycket i den första halvleken och det kändes bra så långt. De enda gångerna de skapar chanser är när vi ger bort bollen. Vissa bolltapp får man helt enkelt inte bjuda på, menar han.

Tranås, som var pressade att vinna, vände snabbt på steken i den andra halvleken. Fram till minut 80 stod det fortfarande 2–1 till hemmalaget. Då kom smäll efter smäll för Gullringen.

– Det här är värre än sista kvarten mot Vimmerby. Det här är bara ett ras... En kollaps, menar Goranci, som fick se laget släppa in tre snabba mål.

– Förlust med 2–1 hade ändå varit okej. Nu är det istället 5–1 och tolv plusmål för Tranås. 

Han fortsätter:

– Det är otur och det studsar Tranås väg i andra. Både deras 1–1 (självmål) och 2–1 är efter konstiga studsar. Men samtidigt, 2–1 var ganska lugnt i det läget.

Goranci själv var avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort mot Vimmerby senast och fick därför stå på läktaren. Därtill hade man bland annat Alexander Svartz, Ola Lindblom, Albin Gustafsson och Ricky Gustafsson avstängda.

Försökte du kommunicera ut det till laget från din position, att ni ändå kunde vara nöjda med det resultatet?

– Ja, men det är svårt. Till sist handlar det om att spelarna själva ska förstå det. Tyvärr får vi panik, börjar jaga en kvittering och sen rinner det iväg. Det är dåligt.

Det kunde mycket väl ha blivit en kvittering från bortalaget en bit in i den andra halvleken. Marcus Oskarsson Johansson, som gjorde Gullringens tidiga ledningsmål, fick en drömchans efter hörna. Hans skott gick mitt på Tranås målvakt och några minuter efter det kom istället 3–1.

– Det är ett väldigt fint läge han (Marcus) får. Men vi gör det för dåligt sista kvarten. Samtidigt vill jag inte klandra någon, utan alla gör sitt bästa. Jag är ändå nöjd med mycket i 75-80 minuter, säger Karlo Goranci.

Lagen står på samma poäng (46) inför den sista omgången, där Tranås dock har tolv plusmål till godo på GGoIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!