Han hade show i lokalderbyt – topplaget kom tillbaka

Hjältevads Mariannelunds IS såg ut att gå mot en tung skalp mot IFK Tuna efter att HM IS Jonathan Green stod för ett hattrick. Men topplaget Tuna hittade krafter på slutet och räddade en poäng. "Vi bjuder på för mycket lägen", säger Lasse Gustavsson i IFK Tuna.

Filip Fungmark IFK Tuna fick med sig en poäng mot HM IS efter två sena mål. Arkivbild.

Filip Fungmark IFK Tuna fick med sig en poäng mot HM IS efter två sena mål. Arkivbild.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-02 20:16

Om man tittar på tabellen så gick fjärde placerade IFK Tuna in som favoriter till söndagens bortamatch mot bottenlaget Hjältevads Mariannelund IS. Och det såg länge ut som att det skulle bli en skräll i lokalderbyt när HM IS hade en 3-1-ledning med bara några minuter kvar när Jonathan Green hade levererat tre bollar i nät. 

Men topplaget IFK Tuna vaknade till i slutskedet och med två snabba mål fick man med sig ett oavgjort resultat 3-3. Målskyttar för Tuna blev Johan Carlsson (på straff), Anton Carlsson och Filip Gustavsson. Att se 3-3 bollen trilla in var tungt för HM-IS-tränaren Roger Olofsson.

– Fy fan så jävla surt, jag tycker jävligt synd om grabbarna. Vi gör en kämpamatch och vi är väldigt nöjda med våran insats. De tryckte på med allt och vi backade hem lite för mycket. Det är så jävla surt, säger Olofsson.

Vad säger du om Jonathan Greens show?

– Han var bra och giftig, säger Roger Olofsson som lyfter istället fram Filip Davidsson som matchens lirare. 

Hos IFK Tuna fanns det en bitter eftersmak med en poäng.

– Det jag kan säga om matchen är bara att vi räddar en poäng. Men vi visar en enorm moral och den kämpar viljan har jag nog aldrig sett förut. Det är jag riktigt nöjd med att vi jobbar hela vägen in. Med några minuter till så hade vi nog fått ett mål till, säger Tunatränaren Lasse Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!