VIF klara för final i distriktsmästerskapet

Vimmerby IF:s pojklag födda 2008 är klara för final i distriktsmästerskapet efter seger med 2–0 i semifinalen borta mot Gislaved. "Jag är så stolt över den här gruppen", säger tränaren Daniel Abenius.

Vimmerby IF:s P-08 är klara för final i DM.

Vimmerby IF:s P-08 är klara för final i DM.

Foto: Privat

Fotboll2023-09-11 17:00

VIF:s framgångssaga i distriktsmästerskapen fortsätter efter att P-08 lyckats avancera till final. En fin bedrift för laget som fick en rolig bussresa hem från Gislaved efter segern. 

– Första halvleken var inte bra från vår sida och det var kanske mycket nerver. Men i andra tog vi över och vann sedan rättvist. Det känns bra och väldigt roligt på många plan. Firandet blev i en skolbuss utan aircondition men resan kändes lättare med en seger. Det ska bli intressant att se vilken nivå den här gruppen håller i finalen, säger VIF-tränaren Daniel Abenius.

Han har tränat grabbarna sedan de var sex år gamla.

– Jag är så stolt över den här gruppen och på ett sätt känns det lite tudelat nu när man inser att resan snart är över. 

På onsdag blir det klart vilka Vimmerbylaget kommer att få möta i DM-finalen. Då spelas den andra semifinalen mellan Sandsbro och Jönköpings Södra.

– Om vi ska gå hela vägen så måste vi spela en fotboll som vi inte har gjort tidigare. Men detta är fotboll och allt kan hända. Vi går inte in med favoritskapet och det känns skönt. Vi kan vara nöjda med vår prestation. 

Målen mot Gislaved gjordes av Edwin Holm och Adam Elebring. 

När finalen kommer att spelas är inte bestämt. Den 19 september kan ett ytterligare Vimmerbylag ta sig vidare till final I DM. VIF:s P-07 spelar sin semifinal då mot Sandsbro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!