VIF:s glädje – konstgräset byts: "Fantastiskt skönt"

Påskrivet och klart. Senast i slutet på maj ska konstgräset på Arena Ceos bytas ut. Ett besked som framför allt glädjer Vimmerby IF. "Det känns fantastiskt skönt att det blir av", säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF.

David Lindgren i Vimmerby IF är lättad och glad efter att avtalet för ett konstgräsbyte nu tagits i hamn av kommunen.

David Lindgren i Vimmerby IF är lättad och glad efter att avtalet för ett konstgräsbyte nu tagits i hamn av kommunen.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-01-28 17:00

Det har varit många turer kring konstgräset på Arena Ceos. Efter många om och men är det nu klart att det blir ett byte av matta. Vimmerby kommun har signerat ett avtal med Sportbyggarna Entreprenad AB, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

– I avtalet står det att bytet ska vara färdigt senast 31 maj, så nu gäller det att hitta en tid då det passar oss bäst, förklarar David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF.

Under vintern och försäsongen är det många lag från olika föreningar som använder Ceos, till både träning och match. När fotbollssäsongen väl kommer igång är det däremot bara Vimmerby IF som använder Ceos som hemmaarena.

David Lindgren är givetvis glad att det till slut blir ett byte av den slitna mattan.

– Det känns fantastiskt skönt. Vi har hela tiden haft en bra kommunikation med kommunen, trots att det dragit ut på tiden väldigt mycket. Kommunen har gett oss bra info och vi har haft förståelse för att det dragit ut på tiden. Kommunen har inte kunnat påverka det så mycket utan har gjort det de kunnat göra.

Han fortsätter:

– Givetvis har det varit frustrerande att behöva vänta så här länge men vi har åtminstone varit informerade i processen hela tiden.

Var kommer era lag att hålla till när arbetet med att byta matta sätter igång?

– Det ska ta två veckor att byta konstgräset, så då får vi se hur vi gör. Vi har haft en dialog med Storebro IF för att ha någon slags back up-lösning. Sen får vi se om vi kanske kan skifta några matcher och spela borta istället under den perioden.

Vimmerby IF hade en önskan att använda den gamla mattan till en slags uppvärmningsyta bakom målen på Arena Ceos. Nu kommer det istället att läggas nytt konstgräs även där.

– Ja, det är också väldigt roligt. Allt gammalt konstgräs ska bort och det blir nytt även bakom målen. Det blir kanon, för då kan vi ha det som uppvärmningsyta vintertid och även kunna använda den för pool-spel, menar Lindgren.

Vad blir den stora skillnaden, utöver att det är nytt konstgräs?

– Utvecklingen gått framåt och den stora skillnaden blir att det läggs en så kallad sviktpad under mattan. Tidigare har gummigranulatet stått för dämpningen, men nu får man istället en bättre dämpning under mattan.

Enligt DV uppgår kostnaden för konstgräsbytet till drygt tre miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!