Stora glädjebeskedet för Vimmerby IF

Snacka om tur i oturen för Vimmerby IF. När seriepremiären nu skjutits upp till i sommar kommer man med största sannolikhet ha sin nyckelspelare Nathalie Johansson redo för spel. "Jag är inte rädd för något", säger hon.

Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-04-12 17:00

Det har gått ungefär ett halvår sedan Vimmerby IF-anfallaren Nathalie Johansson gjorde sin knäoperation efter att korsbandet gått av i början på förra säsongen. Nu är hon redan tillbaka i träning med laget.
– Jag är med på nästan allt. Det enda jag inte är med på är när det är närkontakt, förklarar Nathalie Johansson.

Men snart kan hon köra för fullt igen. Väldigt snart.
– Jag tänker mig att det är ett par veckor kvar. Inom kort ska jag genomföra några sluttester och få klartecken från min sjukgymnast, säger Johansson.
Hur har det känts på träningarna hittills?
– Det har känts bra. Jag är inte rädd för något, vilket är riktigt bra.

Hade allt varit som normalt hade "Nattas" Vimmerby IF haft seriepremiär den 13 april. När säsongen nu blivit uppskjuten till i mitten på juni kör man istället på med vanliga träningar. VIF är ett av få lokala lag som inte tagit ett uppehåll från träningar under april.
– Jag tycker att det hade varit bra med ett uppehåll på en eller två veckor. Men som jag förstår det så ville spelarna i laget ha ett uppehåll medan tränarna inte ville det, säger hon.

För hennes del innebär det här att hon förmodligen kommer att vara redo för spel när serien drar igång i juni.
– Visst är det skönt att man kan vara med men samtidigt hade det varit bra om vi hade haft premiär nu. Då hade suget på träningarna varit ett helt annat. Nu är det lite avslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!