Stora osäkerheten för fotbollsserierna: "Hemska tanke"

De östgötska distriktsserierna i fotboll hoppas vara igång senast 1 maj – men risken finns att det blir en ny säsong med bara enkelserier.

Hur blir det med Kisa BK och Rimforsa IF:s serier?

Hur blir det med Kisa BK och Rimforsa IF:s serier?

Foto: Michael Nordin/Torbjörn Allvin

Fotboll2021-03-22 15:45

Planen är att ha avspark för östgötaserierna – från division 4 och nedåt på herrsidan, för division 2 och nedåt för damerna – under helgen 17–18 april. Men med tanke på rådande coronaläge och nuvarande restriktioner är det inte mycket som talar för det.

I ett brev till samtliga klubbar redogör nu Tjonne Andersson, tävlingskonsulent på Östergötlands fotbollförbund, för läget.

Han skriver han bland annat:

"Vi har inte fått klartecken att dra igång våra serier och cuper varken i april eller 1 maj, men det är vår starka förhoppning att vi kan vara igång senast då. Vi har bara att invänta besked från Folkhälsomyndigheten, regeringen, Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollförbundet. Att snurra igång med seriestart den 17–18 april känns dock alltmer osannolikt."

Om serierna tillåts att starta i början av maj kortas troligen sommaruppehållet med en vecka samtidigt som serierna förlängs i oktober. Smärtgränsen för att klara att genomföra samtliga omgångar beräknas ligga kring 15 maj. Dröjer det ytterligare med seriestart kan spelprogrammet bantas som i fjol.

"Ges vi inte möjlighet att snurra igång heller omkring den 15 maj så kommer det bli problematiskt att genomföra hela spelprogrammen och vi kan då, hemska tanke, tvingas begränsa seriespelet att, liksom fjolåret, spela enbart enkelserier, men vi hoppas självklart att slippa detta", skriver Tjonne Andersson, men betonar att inga beslut är tagna.

Just nu får inte klubbarna spela några matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!