Storebro börjar om med ny tränare: "Mer långsiktighet"

Storebro IF har fått kriga för sin existens i femman de senaste åren. Ifjol gick det inte längre. Nu får de börja om i sexan. "Att slåss för nytt kontrakt till varje pris i flera år har varit ett stort stressmoment. Nu vill jag att klubben börjar om och jobbar mer långsiktigt", säger nye tränaren Fredrik Ströberg.

Fredrik Kindstrand Ströberg har lämnat målet och tagit över som tränare för Storebro IF. Klubben börjar om i sexan i år och har trotjänaren Viktor Ström och nyförvärvet Imad Khankan som några av lagets nyckelspelare.

Fredrik Kindstrand Ströberg har lämnat målet och tagit över som tränare för Storebro IF. Klubben börjar om i sexan i år och har trotjänaren Viktor Ström och nyförvärvet Imad Khankan som några av lagets nyckelspelare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-26 16:28

AVSPARK 2024

Bortsett från ett par inhopp på försäsongen så har Fredrik Kindstrand Ströberg efter många år som målvakt i Storebro valt att sadla om i år. Han axlar rollen som huvudtränare i ett läge där klubben ska börja om i division sex.

Hur ser du på uppgiften?

– Det känns bra. Visst var det tufft i början när vi tappade många spelare, men vi har fyllt på truppen och fått in ungefär lika många spelare som försvunnit. Det viktigaste är att det är en bättre harmoni i gruppen och att träningsnärvaron ökat.

Har du hämtat inspiration till ditt ledarskap från någon tränare som du har haft?

– Jag har plockat mycket från Pelle Bäckman. Jag gillade hans ledarstil och sätt att lägga upp det. Dessutom har jag bra stöttning från assisterande tränaren Johan Björk, säger Kindstrand Ströberg som spelmässigt vill se mycket aggressivitet.

– Det är viktigt att få in det i spelet och göra det enkelt för oss själva ute på planen. Sedan kommer vi att behöva bättra på vårt målskytte. Där tror jag att nyförvärvet Imad Khankan kommer tillföra en hel del.

Under försäsongen har det varit både upp och ner för SIF. Lagets främsta merit är segern i cupmötet mot Hultsfred med 2–1.

– Det var synd att vi inte kunde fullfölja och ta oss vidare i cupen. Jag har fått många bra svar under matcherna och även exempel på vilka bitar vi behöver jobba mer på. 

Hur höga förväntningar kan man ha på laget inför säsongen?

– Jag vill inte sätta för stor press på att vi ska gå upp direkt utan vi får börja om från grunden och bygga mer långsiktigt. "Real" Hebe är klara favoriter och Frödinge är också bra. Spelar vi på topp kan vi vara med och utmana.

Just Frödinge är det som väntar i lördagens premiär. En match som spelas på Bruksvallens B-plan.

– Det blir en tuff uppgift, men samtidigt inspirerande. Vi vill ha revansch för förlusten med 4–1 i cupen. 

Hur är läget i truppen inför matchen?

– Otto Svensson var tillbaka efter skada senast och spelade 60 minuter så han är redo. Däremot åkte David Nilsson på en skada. Det högg till i knät på honom så troligtvis kommer han inte kunna spela alls under vårsäsongen.

Resultat 2023

Kom nia i serien med 13 inspelade poäng på 16 matcher.

Målsättning 2024

– Först och främst vill jag se att vi jobbar med mer långsiktighet. Vi ska inte känna någon stress över att behöva gå upp i direkt. Sedan är det klart att vi ska vara med och tävla i varje match och får vi till det fullt ut kan det räcka långt.

Seriefavoriter

– Hebe är de stora favoriterna och Frödinge ser också starka ut. 

Försäsongen

– Jag är nöjd med uppladdningen som helhet. Vi var igång tidigt med träningen och har hunnit spela sju matcher. Vi har gjort både kanonmatcher och fått ett par bottennapp. Men så brukar det vara.

Heta nyförvärv

– Imad Khankan har sett riktigt vass ut och jag hoppas att han ska bidra med en hel del mål. Hektor Karlsson är en ung kille som har kommit in i seniorspelet snabbt och imponerat på mig. Otto Svensson kan också tillföra mycket när han är tillbaka efter skada nu.

Nyckelspelare

– Kan inte komma ifrån att våra rutinerade herrar Viktor Ström, Jakob Almqvist och Robin Paulsson är väldigt viktiga för laget.

Seriepremiär

27/4: Hemma mot Frödinge/Brantestad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!