Storebro krossade Tjust hemma

Storebro fick en smakstart på höstsäsongen i fotbollsfyran. Laget krossade tabelljumbon Tjust med hela 7-1 i går kväll – trots att man hamnade i underläge redan efter tio minuter. – Pojklagsfasoner, dundrade gästernas tränare Sören Karlsson efter matchen.

Foto:

Fotboll2016-08-05 20:02

Tre stensäkra poäng till Storebro IF och med 13 av 22 omgångar spelade av fotbollsfyran är laget nu uppe på den där femteplatsen som innebär säkrat spel i ”nya” fyran, som införs nästa säsong.

7-1 mot tabelljumbon Tjust är siffror som talar för sig självt. Och faktum är att det kunde ha blivit mer då hemmalaget utöver alla mål brände en handfull jättechanser.

Det var dock Tjust som tog ledningen redan efter tio minuters spel. Frithiof Djerf gjorde målet, men fick utgå strax därefter sedan han åkt på en lårkaka.

– Den första kvarten var rent dålig från vår sida, sedan skärpte vi till oss, säger Storebros tränare Per Bäckman.

– Vi gick ner oss några gånger under matchen men över lag var vi mycket bättre, säger han.
Pojklagsfasoner

Framför allt var hemmaspelarna individuellt skickligare och hade betydligt bättre ork. Tjust-killarna såg ut att tröttna ganska tidigt i matchen.

– Det var stundtals pojklagsfasoner på vissa håll i vårt lag. Jag accepterar det inte, sa en besviken Sören Karlsson, tränare i Tjust, efter matchen.

– Vi bjuder på för mycket. Visst, stundtals är Storebro riktigt bra, men vi gör dem också bra. Så här får det inte se ut, säger han.

2 x hattrick

I Storebro glänste anfallsduon Jimmy Wickström och Robin Flöisborn, som svarade för varsitt hattrick.

– Och Jimmy svarade dessutom för tre målgivande passningar. De båda var fantastiskt bra, berömmer Per Bäckman.

– Jag är väldigt glad över segern. Men framför allt är jag glad över att vi tog den hör matchen på fullt allvar. Innan avspark pratade vi om att inte tro att det skulle gå av sig självt. Nu känns det lite lugnare och vi har ett härligt utgångsläge inför derbyt mot Tuna i nästa omgång, säger Per Bäckman.

Storebros sjunde mål, som innebar kvittering till 1-1, gjordes av Erik Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!