Storebro tappade poäng i galna målkalaset

3-1 blev 3-3 under sista kvarten, som blev 4-3 och sedan 4-4 med matchens sista spark. Det svängde rejält mellan Storebro och AFC i går kväll. Och efter matchen stod där två missnöjda tränare.

Fotboll2016-09-01 06:00

– De är 100-procentiga i sina avslut och jag tycker att vi hade varit värda segern, sa AFC:s tränare Roger Pettersson.

– Det var ingen bra match får vår sida, men man får inte tappa 3-1 under sista kvarten. Och man måste kunna hålla hela vägen in när man gör 4-3 med bara någon minut kvar, suckade Storebros Per Bäckman.

I och med poängförlusten för Storebro så tajtar det till sig rejält kring strecket, som går efter plats nummer fem i serien.

För så här är det: Seriens fem första lag efter säsongen är kvalificerade för spel i "nya" fyran nästa säsong.

Och samtidigt som tabellfemman Storebro tappade poäng hemma mot AFC körde sexan Fågelfors över IFK Västervik på bortaplan. Därmed skiljer det nu bara tre poäng mellan lagen och fem omgångar återstår att spela.

Mardrömsstart

SIF fick en mardrömsstart på matchen då AFC:s duktige lagkapten Daniel Hällblad gav sitt lag ledningen redan efter åtta minuter.

Storebros kvittering kom omgående då Mohammed Ibrahims distansskott letade sig in.

2-1 till hemmalaget gjordes sedan på straff av Erik Pettersson efter en dryg halvtimme, sedan Johan Ivarsson fällts av AFC:s målvakt Alexander Bogren.

När 3-1 kom tio minuter in i den andra halvleken – ännu ett mål signerat Mohammed Ibrahim - trodde nog många runt Bruksvallen att hemmasegern var i hamn. Men icke...

Efter målet gick Storebro ner sig betänkligt i spelet. Laget blev både långt och brett och tempot sjönk rejält.

Jakobs kanoner

Under matchens sista halvtimme skapade gästande AFC en handfull halvchanser samt hade en boll i ribban.

Reduceringen till 3-2 gjordes av Martin Karlsson (helt fri från en meters håll efter en ribbretur) och när Jakob Karlssons kanon till 3-3 letade sig in i krysset återstod åtta minuter.

Men det var ändå bara början på dramatiken.

För när två minuter återstod av matchen fick Storebro hörna och Janne Gunnarsson nickade in 4-3.

Hårdskjutande Jakob Karlsson i AFC skulle dock få sista ordet då han dunkade in kvitteringen till 4-4 med matchen sista spark.

Rättvist resultat

Sägas ska dock att oavgjort var ett rättvist resultat sett till 90 minuters spel.

– Absolut. Vi var inte värda mer än en poäng, säger SIF-tränaren Per Bäckman.

– Vi var inte alls där idag, men jag har inte en aning om vad det beror på.

Mer nöjd med sitt lags insats var AFC:s tränare Roger Pettersson.

– Vi gör några otroligt vackra mål, som kanske inte ska vara mål, men Storebro är å sin sida 100-procentiga i avsluten.

– Vi gör en riktigt bra match. Det hade varit riktigt tungt att förlora i kväll, säger han.

Bäst i Storebro var Erik Pettersson och hårt arbetande mittbacken Jan Gunnarsson.

Gästerna hade sina bästa spelare i Daniel Hällblad och Jakob Karlsson.