Storebro tog tre viktiga poäng i bottenstriden

Efter haft mycket stolpe ut den här våren och sommaren kom säsongens andra seger för Storebro IF. Efter 2-0 mot Ankarsrum på hemmaplan inkasserade man tre viktiga poäng. "Skön känsla", säger Peter Magnusson.

Storebro tog tre viktiga poäng när man besegrade Ankarsrum under söndagen.

Storebro tog tre viktiga poäng när man besegrade Ankarsrum under söndagen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-07-02 18:20

Inför söndagens match mot Ankarsrum hade Storebro enbart spelat in fyra poäng på elva matcher den här säsongen i division 5. Då kan man förstå att det fanns en lättnadskänsla hos hemmalaget när David Nilsson klev fram och satte dit 1-0 i slutskedet av den andra halvleken.

Nimrod Kibrom kunde sedan punktera med sitt 2-0 som blev slutresultatet. Efter matchen firade laget med att äta hamburgare

– De här tre poängen var välförtjänt och välbehövligt. Vi var bättre än Ankarsrum. Vi äger mer boll än dem och tar tag i matchen direkt där vi kunde ha fått in några bollar under den första halvleken. Ankarsrum var farliga på fasta situationer men vi vinner med våran tyngd och det tar ut sin rätt tycker jag, säger Storebrotränaren Peter Magnusson efter slutsignalen. 

Tre tunga poäng för Storebro som nu får lite andrum i bottenstriden och man kommer närmare lagen som ligger på säker mark.

– Klart att det alltid är skönare med en seger och det är en skön känsla med tre poäng. Jag tycker vi har spelat bra i många matcher tidigare så det är skönt att få utdelning med mål. Bra avslutning på den här vårsäsongen. 

Peter Magnusson hyllar hela lagets insats men väljer att ge lite extra plus till målvakten Fredrik Kindstrand Ströberg som stod för en avgörande räddning och även Johan Carlsson stod för en bra prestation. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!