Storebro vann derbyt: "En riktig grismatch"

Storebro tog tre oerhört viktiga poäng på Dalavallen under torsdagen. ­Joakim Söderholm gjorde matchens enda mål i derbyt som innehöll ­mycket känslor.

Storebro gick vinnande ur det heta derbyt på Dalavallen.

Fotboll2018-06-28 21:55

Derbyt på Dalavallen mellan Djursdala och Storebro fick en ordentlig rivstart. På en hörna för gästerna lyckades Djursdala inte få bort andrabollen. Där fanns istället Storebros Joakim Söderholm som kunde stöta in 0–1 bara efter två minuters spel. Efter ledningsmålet jobbade DSK sig in i matchen mer och mer. I den 25:e minuten var laget mycket nära en kvittering, men i vägen stod Fredrik Ströberg med en kanonräddning.

– Vi skapar mycket i första halvlek. Men samtidigt är vi inte så jobbiga att möta på hemmaplan som vi brukar vara, menar Djursdalas tränare Patrik Nilsson.

Trots ett litet övertag för DSK var gästerna giftiga när de väl fick sina lägen. SIF var bara millimeter från att utöka ledningen i slutet av första halvlek om det inte vore för en nickrensning på mållinjen.

– Det är små tillfälligheter som speglar denna match. De har några bra lägen att kvittera i första, säger Storebros vikarierande tränare Joakim Ivarsson.

Spelmässigt var det inte något vidare sista 45. Istället var det heta känslor som hamnade i fokus med många dueller.

Men Storebro höll ut, vann derbyt med 1–0 och säkrade tre oerhört viktiga poäng.

– Det är en riktig grismatch. Men tre poäng är ­alltid tre poäng, säger Ivarsson.