Storförlust för ÅFF i omstarten

Åtvidabergs FF avslutade vårsäsongen i dur när man vann tre av de fyra avslutande. Det var alltså gott mod i hemmalaget när man tog emot serieledande Brommapojkarna när Superettan startade upp igen. Men gästerna visade klass och vann med 5-0.

Fotboll2017-07-22 16:08

Tre mål i första halvlek var något för mycket för att ÅFF skulle orka med att jaga ikapp sina skickliga motståndare denna soliga lördagseftermiddag.

Kevin Kabran, Gustav Sandberg Magnusson och Johan Falkmar satte varsitt i den första halvleken, och i ärlighetens namn var det långa stunder kattens lek med råttan.

Inte blev det bättre från de blåvita efter halvtid, trots att man gick offensivt och satte in nyinlånade Teddy Bergqvist på topp. En av planens dominanter, supertalangen Victor Gyökeres, kostade till och med på sig att missa en straff innan inhoppande Jacob Ortmark satte 4-0 med 20 minuter kvar. Avslutade målskyttet för talangfabriken BP gjorde Jack Lahne, född 2001, när han dunkade in femman.

Åtvidabergs FF står därmed kvar på sina 18 poäng på tabellens undre halva.