Storförlust för HFK på lördagen: "Det måste bli bättre"

Det var inte alls det Hultsfredslag vi är vana vid att se som klev ut på planen på lördagen när IF Stjärnan kom på besök. För första gången den här säsongen gick Hultsfred mållösa och förlorade till slut med 4–0 (2–0). "Nu är det skarpt läge", säger lagets tränare Sebasthian Svensson.

Hultsfreds FK föll hemma mot IF Stjärnan med 4–0.

Hultsfreds FK föll hemma mot IF Stjärnan med 4–0.

Foto: Torbjörn allvin

Fotboll2022-08-06 19:00

När lagen möttes i våras slutade det med en 2–1-seger för gästande Hultsfred. Men den här gången var det Stjärnans tur att ta tag i taktpinnen. Och resultatsmässigt kunde det ha slutat ännu värre för Hultsfred, menar Svensson.

– Ja, det kunde mycket väl ha slutat med mycket högre siffror för Stjärnans del. Idag var vi inte alls lika bra som vi varit tidigare. Största skillnaden var att vi inte var lika ödmjuka som vi brukar. Vi tror helt enkelt att vi är bättre än vad vi faktiskt är.

Efter den första halvleken gick HFK till pausvila med ett 2–0-underläge. Vilket inte var så konstigt, om man frågar lagets tränare.

– Det var hyfsat jämnt i första halvlek, trots att Stjärnan gjorde mål bara ett par minuter in i matchen. Men det var en annan sorts hunger i deras lag jämfört med vårt. De var hetare på andrabollar och jagade hela tiden och fick valuta för det. Stjärnan förtjänar den här segern, så är det.

Hultsfreds målkung Diego Urrutia ryktades inför matchen vara tvungen att stå över på grund av skada. Men ändå fanns han med på HFK:s avbytarbänk när matchen drog igång.

– Han spelade inte en enda minut, och det var inte tanken heller. Planen var att han skulle sitta med på bänken och titta på matchen, och så blev det med.

Hultsfredstränaren tar även han på sig en del av ansvaret efter 4–0-förlusten.

– Delvis kommer kanske förlusten för att jag inte har varit tillräckligt hård i min uppgift som tränare. Under sommaruppehållet har jag nog gett lite för mycket förtroende för spelarna med att sköta sin egenträning. Många tänkte kanske att det inte var så noga med tanke på hur starka vi varit under våren. Det kan vara anledningen till vårt fall i dagens match.

Vad innebär den här förlusten för fortsättningen?

– Tja, nu är det skarpt läge igen. Det är tajtare i toppen, men vi måste fokusera på våra uppgifter och göra dem rätt nu i matcherna som kommer. Bara då kan vi behålla serieledningen. Många av spelarna kom förhoppningsvis till insikt med att det måste bli bättre, så vi får hoppas alla tar med sig det inför kommande möten, säger Svensson.

Härnäst för Hultsfred väntar bortamatch mot Södra Vi den 11:e augusti.

Målskyttar i Stjärnan: Emil Ulmborg (2), Christoffer Nilsson (1), Adnan Smajic (1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!