Storförlust när HM IS föll mot Fredriksdal på Sjöavallen

HM IS hade en riktigt tung match borta mot Fredriksdal, och förlorade med hela 1-9 (1-7) i division 3 Småland norra dam i fotboll.

Fredriksdals BK vann mot HM IS

Fotboll2022-06-12 18:54

Fredriksdal började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara en minut slog Ebba Warrén till.

Fredriksdal ökade ledningen till 2-0 snabbt. I femte minuten slog Rebecka Nilsson till.

Bara tre minuter senare var det Erika Josefsson som såg till att Fredriksdal ökade ledningen på nytt, till 3-0.

Fredriksdal gjorde också 4-0 en minut senare genom Hanna Hylander.

Sex minuter senare var det Rebecka Nilsson som såg till att Fredriksdal satte 5-0.

I 39:e minuten slog Alva Engqvist till, och reducerade åt HM IS.

Fredriksdal gjorde också 6-1 strax före halvtidsvilan, genom Moa Emilsson. Direkt efter pausen nätade Fanny Jansson och ökade Fredriksdals ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Erika Josefsson träff åter igen och ökade ledningen för Fredriksdal.

9-1-målet kom i 90:e minuten, när Rebecka Nilsson gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. Det fastställde slutresultatet till 9-1.

Fredriksdals Rebecka Nilsson gjorde tre mål.

Fredriksdal har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan HM IS har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Fredriksdal ligger på fjärde plats i tabellen, och HM IS är på åttonde plats.

Nästa motstånd för HM IS är Tranås B. Lagen möts söndag 19 juni 17.00 på Hjältemon.