Laget från insidan – ur Joakim Storms ögon

Serieledande Vimmerby IF har sommarledigt. En av dem som utmärkte sig under den framgångsrika våren var Joakim Storm. Här ger han oss en bredare insyn på hur laget "egentligen" är både på och utanför planen. Vi ställde fem frågor till honom.

Joakim Storm har gjort elva mål för Vimmerby under våren.

Joakim Storm har gjort elva mål för Vimmerby under våren.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-19 18:00

Till att börja med så har Vimmerbys 21-åriga anfallare Joakim Storm gjort elva mål under vårsäsongens tretton matcher. Därmed ligger han trea i seriens skytteliga, bakom Ricky Gustafsson (Gullringen), med tolv mål och Isak Segersson (Tranås) med sina tretton.

Inför hösten vill han förstås göra fler mål och gå segrande ur skytteligan. Men kan någon annan i laget göra fler mål än honom? Vi bestämde för att se hur Vimmerbyspelarna "egentligen" är, ur Joakim Storms ögon vill säga. Vi ställde ett par frågor till spetsspelaren och så här blev resultatet:

Vem i laget är oftast sen till träningarna?

– Ja, det brukar vara en mixad kompott faktiskt. Ibland är det ingen och ibland är det flera. Men det är ingen som brukar missa träningarna eller komma typ en halvtimme sent. Men om jag skulle nämna någon så är det väl Rickard (Thuresson). Eller vänta, Anton Ljungberg har också dykt upp i sista sekund på träningarna. Så det får nog bli båda två som svar på den frågan.

Vem i laget råder störst risk att åka på två gula kort under en match?

– Tja, det är ju bara en spelare i laget som har fått två gula kort i en match hittills, och det är "Moj" (Mojeb Abdul Majed). Men om jag skulle säga någon annan än honom, som jag vet kan spela lite vågat på planen, så är det Ilhan (Jejna) som jag tänker på.

Vem i laget, utöver dig, tror du gör flest mål under höstsäsongen?

– "Sella" (Selatin Shaljani), till hundra procent. Det säger jag inte bara för att han ligger strax bakom mig i skytteligan, utan också för att han är extremt målfarlig. Det tar lite i själen att säga det, men han är bättre på långskott. Jag är mer av en avslutskille på nära håll.

Vem i laget har bäst vänster- respektive högerfot?

– Vänsterfoten får nog bli Niklas Gunnarsson. Men "Ilhan" är tätt efter. Och Haris Drecos högerfot skojar man inte bort. I matchen mot Ölmstad senast så stod han för ett mycket vackert frisparksmål med den foten.

Vilken spelare skulle du helst ha som rumskamrat på träningsläger?

– Det är en riktigt bra fråga. Jag får nog säga Rickard Thuresson. Han är trevlig att umgås med, och han har barn så det lär finnas en del färdigheter i köket för hans del, och det är alltid välkommet, haha. Han skulle vara en perfekt rumskamrat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!