Stormatch i FA-cupens fjärde omgång

Det är ett av de hetaste mötena i engelsk fotboll och nu kommer det slag i slag de kommande helgerna. Liverpool och Manchester United drabbar samman i både Premier League och i FA-cupen.

Ole Gunnar Solskjær och Jürgen Klopp möts två helger i rad. Först i Premier League på söndag och en vecka senare i FA-cupen. Arkivbild.

Ole Gunnar Solskjær och Jürgen Klopp möts två helger i rad. Först i Premier League på söndag och en vecka senare i FA-cupen. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2021-01-12 11:05

Storklubbarna drogs mot varandra när den fjärde omgången lottades i världens äldsta cup, som till hösten firar 150 år och den här säsongen avgörs för 140:e gången (ställdes in under första och andra världskriget).

På söndag spelar klubbarna på Anfield i vad som bör kallas säsongen första tunga toppmöte. Det är ettan mot tvåan i ligan.

Manchester United får favören som hemmalag en vecka senare och vinnaren på Old Trafford får i den femte omgången ta sig an West Ham eller Doncaster. Det engelska fotbollsförbundet passade på att även lotta den femte omgången.

Så här spelas den fjärde omgången: Cheltenham–Manchester City, Bournemouth–Crawley, Swansea–Nottingham, Manchester United–Liverpool, Southampton eller Shrewsbury–Arsenal, Barnsley–Norwich, Chorley–Wolverhampton, Millwall–Bristol City, Brighton–Blackpool, Wycombe–Tottenham, Fulham–Burnley, Sheffield United–Plymouth, Chelsea–Luton, West Ham–Doncaster, Brentford–Leicester, Everton–Sheffield W.

Femte omgången: Fulham eller Burnley–Bournemouth/Crawley, Manchester U/Liverpool–West Ham/Doncaster, Sheffield U/Plymouth–Millwall/Bristol C, Chorley/Wolverhampton–Southampton/Shrewsbury/Arsenal, Barnsley/Norwich– Chelsea/Luton, Everton/Sheffield W–Wycombe/Tottenham, Swansea/Nottingham–Cheltenham/Manchester C, Brentford/Leicester–Brighton/Blackpool.

Den fjärde omgången spelas om två veckor, den femte om en månad. De exakta speldagarna i den fjärde omgången är ännu inte fastslagna.

Fakta: Mesta mästarna i FA-cupen

14 segrar: Arsenal

12: Manchester United

8: Chelsea, Tottenham

7: Liverpool, Aston Villa

6: Newcastle United, Manchester City, Blackburn Rovers.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!