Storseger för Eidevalls Arsenal – nära gruppspel

Jonas Eidevall har fått en strålande start på jobbet som huvudtränare för Arsenals fotbollsdamer. 3–0 hemma mot Slavia Prag var tredje segern på tre tävlingsmatcher och innebar ett stort kliv mot Champions Leagues gruppspel.

Kim Little sätter 2–0 till Arsenal på straff i Champions League-kvalmatchen mot Slavia Prag.

Fotboll2021-08-31 22:58

Redan i den andra minuten kom 1–0 när ett annat nyförvärv, engelska landslagsspelaren Nikita Parris, nickade in ledningsmålet på ett inlägg från Steph Catley.

Lagkaptenen Kim Little utökade på straff i den 31:a minuten och redan där såg det bra ut för Arsenal. Och då hade Jonas Eidevall ändå lämnat sitt vassaste anfallsvapen på bänken.

Med en halvtimme kvar byttes hon in. Många anser att Vivianne Miedema är världens bästa anfallare och efter att ha varit på planen i tio minuter visade hon varför.

Beth Mead slog en ypperlig boll i djupet, Miedema fångade upp den bakom Slavia Prags backlinje och när målvakten Olivie Lukasová rusade ut chippade nederländskan kallt in 3–0.

Fler mål blev det inte och nu ska det till något sensationellt i returen i Tjeckien nästa vecka om inte Arsenal ska nå gruppspelet i turneringen.

Desto jämnare är det mellan Real Madrid och Manchester City. Det såg länge ut som att City skulle få med sig en seger från tisdagens bortamatch i Madrid, efter att Caroline Weir gjort 1–0 i början på andra halvlek.

Men på tilläggstid satte Kenti Robles kvitteringen för Real Madrid, för dagen utan coronasmittade Kosovare Asllani, och ordnade ett helt öppet läge inför returen.