Storseger för IFK Tuna – Trekantens målvakt utvisad

Det blev en händelsefull och målrik match på Tunhamra på fredagkvällen, där Trekantens utvisade målvakt hamnade i centrum.

Daniel Öhlund gjorde mål för Tuna.

Daniel Öhlund gjorde mål för Tuna.

Foto:

Fotboll2017-06-02 20:40

I inledningen av den andra halvleken så var gästande Trekanten på gång in i matchen. Man hotade, främst på vänsterkanten mot IFK:s högerback Simon Pettersson.  Det stod förvisso 2–0 på tavlan i Tunas favör men Trekanten hade vittring. Då hände det som fick matchen att tippa över helt till Tunas fördel.

Anton Carlsson hamnade i en frilägessituation mitt på offensiv planhalva. Trekantmålvakten rusade ut och hade omkull Carlsson. Givetvis fick målmannen syna det röda kortet.
– Kort därefter flyttade vi fram folk och Mattias Myrén satte 3–0, vilket blev matchavgörande, säger IFK Tunas tränare Stefan Larsson.

– Mikael Karlsson i målet räddade oss verkligen där ett tag, när de satte som hårdast press på oss, fortsätter Larsson.

Istället för möjlig reducering till 2–1 så rann det istället iväg till 5–0 och tre behagliga Tuna–poäng.
– Trekanten är inget dåligt lag. De kommer att vålla problem för flera lag. Vi lyckas förvalta det numerära överläget och att de tvingades sätta en utespelare i mål, säger Stefan Larsson.

Målskyttar för IFK Tuna denna afton var, i tur och ordning, Daniel Öhlund, Victor Gustavsson, Mattias Myrén och Martin Carlsson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!