Storseger för Vimmerby IF Dam

Vimmerby IF Dam är för bra för division två. Det bevisades återigen i bortamatchen mot Team Södermöre. VIF vann med 10-1 (6-0). - Strålande fotboll i 90 minuter, menar tränaren Håkan Ericsson.

Fotboll2013-06-10 06:33

Åtta raka segrar. 32-4 i målskillnad. Tabelltvåan på behörigt avstånd.
Det enda som verkar kunna stoppa VIF från serieseger är de själva. Men än så länge finns inga tecken på mättnad. Tvärtom. Insatsen mot Team Södermöre var i stort sett perfekt i 90 minuter.
- Vi spelade jäkligt bra och hade en otrolig inställning i 90 minuter. Vi fick en smakstart med 4-0 efter 20 minuter, men tjejerna höll motivationen uppe.

"Vågar spela"
Matchen var förstås avgjord i ett tidigt skede, men VIF malde på. Efter 6-0 i paus tog det ett tag innan man kom igång i andra.
- Ja, men sedan gjorde vi några byten och vann den andra halvleken med 4-1. Det är starkt att kunna hålla skärpan uppe även efter 6-0, berättar Håkan Ericsson och hyllar insatsen:
- Södermöre var inte ofarliga, men det här är andra matchen i rad som vi verkligen vågar spela nedifrån. Vi håller i bollen och vågar spela oss ur svåra situationer. Det tyder på självförtroende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!