Storseger tog Vimmerby IF till serieseger

Vimmerby behövde poäng för att säkra seriesegern. Gästande Syrianska var sedan länge klara för nedflyttning. Såväl motivation och klass talade för VIF, och visst blev det seger, med hela 12-0 dessutom. - Vi gör det jättebra, säger en lycklig och nyduschad VIF-tränare i Tommy Svensson-Pöder.

Foto:

Fotboll2009-09-28 06:22


Nu är det alltså klart, Vimmerby IF är seriesegrare. Laget som 2006 huserade i elitfyran har tre år senare säkrat en plats i division två. Efter en strålande vårsäsong var laget ohotad etta och hoppet om avancemang höjdes. I höst har man varvat strålande insatser med mindre bra och Tord var till sist nära att kunna hota i kampen om serieseger.
- Vi har haft ledningen i serien från start till mål. Vi har haft våra djupdykningar i höst och det har sett krampaktigt ut ibland. Men ska man tala om rättvisa så har vi gjort flest mål och tagit flest poäng i serien, säger Svensson-Pöder.

Utklassning
Matchen mot Syrianska då? Jo, det var spännande i ungefär tre minuter. Då gjorde Vimmerbys Jesper Lätt 1-0 på frispark. Drömstarten var ett faktum och ett heltänt hemmalag spelade sedan ut gästerna efter noter. Antalet gånger gästerna ens fick hålla i bollen på Vimmerbys planhalva var lätträknade.
Det stod visserligen bara 2-0 i halvtid, men matchen var avgjord. Vimmerby var flera klasser bättre och brände läge på läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!