TV-laget på plats när klubben fyller 90

90 år i år. Jo, så länge sedan är det som Gullringens GoIF bildades. Klart att det ska firas. Inte minst då med en match mellan ett mixat lag av tidigare spelare och profiler i Gullringen och TV-laget. Med Patrik Ekwall som en av frontfigurerna blir det match på Gullemon 16 september.

TV-laget med Patrik Ekwall som en av frontfiguerna besöker Gullemon för match i mitten av september.

TV-laget med Patrik Ekwall som en av frontfiguerna besöker Gullemon för match i mitten av september.

Foto: Jörgen Jarnberger

Fotboll2023-08-03 10:52

Gullringens herrlag figthas i toppen av division fyra. Allt tyder på att det blir en spännande kamp om seriesegern i höst. Det finns mer än så att se fram emot för klubben de närmaste månaderna. TV-lagets besök är en del i 90 års-firandet i föreningen. Det är långt ifrån det enda. 

– Utöver matchen kommer det bli en dag med massa olika aktiviteter. Det blir ett fullspäckat program och massor med saker som händer, men allt är inte spikat än, säger ordföranden Jessica Eriksson. 

Fyller Gullringen 90 år den här dagen, rentav?

– Nej, det är inte det exakta datumet, utan i början av november. Men det hade inte lämpat sig så bra att spela fotboll då, haha. Dessutom ville vi spela matchen i samband med att det är dans på Pumpen i Södra Vi. Det kommer också bli en bankett där efter matchen och TV-laget kommer att finnas på plats. 

Förutom match och dans kommer dagen att fyllas med andra aktiviteter, såsom hoppborg, korvgrillning och bilvisning. Dessutom kommer Prostatacancerförbundet och Bröstcancerföreningen att vara på plats på Gullemon. 

En lite udda grej är också att klubben bjuder besökarna på en lång rulltårta. Passande nog ska den bli 90 decimeter. Alltså 9 meter lång.

Hur mycket åskådare hoppas ni kommer den här dagen?

– Jättesvårt att säga förstås, men vi hoppas på succé. Jag har varit i kontakt med fotbollsklubben i Tranås om pratat en del med dem. De hade TV-laget på besök förra året och vi fick lite bra tips därifrån.

Vet du vilka spelare som kommer att representera TV-laget?

– Nej, det vet jag inte än. Jag har fått besked att de släpper delar av laget runt en månad innan matchen ska spelas. 

Och vilka spelar i Gullringens lag?

– Jag håller inte i det, utan det är Mikael Eklund och några andra som gör det. Det hade såklart varit roligt om vi kunde haft med A-lagsspelarna, men de har seriematch på söndagen, dagen efter firandet och har full fokus på det. Men tidigare spelare i klubben kommer att vara med och förhoppningsvis också några kända profiler från trakten. Vilka det är får vi se. Vi ser verkligen fram mot det här, säger Jessica Eriksson.  

Vilken dag det kommer att bli på Gullemon 16 september. Klubben firar 90 år i år och bland annat kommer TV-laget att spela en match mot ett handplockat lag från Gullringen.
Vilken dag det kommer att bli på Gullemon 16 september. Klubben firar 90 år i år och bland annat kommer TV-laget att spela en match mot ett handplockat lag från Gullringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!