Gimolli: "Utan Björns driv hade vi inte haft ett lag"

Näst intill uträknat – men "räddade" av gonggongen och en klubbikons starka drivkraft. Klassiska SK Lojal hade jättetufft att få ihop lag. Nu är läget ett helt annat: "Det har hänt väldigt mycket".

Flamur Mullali firar ett mål för Lojal, där tränaren Viktor Gimolli grattar honom.

Flamur Mullali firar ett mål för Lojal, där tränaren Viktor Gimolli grattar honom.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-07-06 14:00

Orden är tränaren Viktor Gimollis. 

Han säger att han var nära att kasta in handduken när det såg som mörkast ut. Klubbens starke man, Björn Johnson, ville annat. Han vägrade ge upp hoppet. 

– Utan honom hade det här aldrig gått. Vi hade tunt med spelare och många av våra bästa hade också lämnat klubben. Men Björn var bestämd att det här skulle gå på något sätt. Inte skulle vi dra oss ur när Lojal skulle fylla 80 år. Jag måste säga att jag beundrar honom. Det borde finnas fler som honom, säger Viktor Gimolli. 

Och som sagt. Johnsons övertygelse gav frukt. Idag har Lojal betydligt fler spelare i truppen. Seriepremiären är avklarad och tränare Gimolli fick ett angenämt problem till matchen mot HM IS (3–3).

– Ja, verkligen. Från att vi knappt haft ett lag till full matchtrupp. Jag fick faktiskt säga nej till två killar som egentligen kanske borde ha varit med. Det har ljusnat ordentligt och vi har fått många positiva besked. 

– ... Och nu har vi till och med en "riktig" målvakt. I många år har vi ofta haft utespelare där bak. Till och med jag har fått stå i några matcher...och då förstår du hur det är, haha. 

Målvakten i fråga är hämtad från Krokstorp och heter Khaled Molazadeh.

– Han sa till Ayman (Abualhala) i vårt lag att han inte spelade längre. Nu har han börjat hos oss och det är vi jätteglada för. Han är duktig. 

Viktor Gimolli tror på sitt lag, som han beskriver som ett av seriens absolut bästa. I en serie han anser vara bättre än förra säsongen. 

– Vår startelva är ruskigt stark. Lite av vårt problem är däremot att alla inte har möjlighet att träna så ofta tillsammans, eftersom många inte bor här. 

Bara under den senaste tiden har två skickliga spelare tillkommit, Ardijan Mahmutaj från Högsby och Meris Hasanbegovic från Hultsfred. Båda har tidigare spelat i Lojal. 

– Det är roligt att de är tillbaka hos oss. De tillför mycket och behövs. 

Redan på torsdag är det dags för nästa seriedrabbning, då Skede kommer på besök till Vena.

– En match vi ska vinna. Vi ska vara bättre än dem. Tyvärr kan vare sig Flamur (Mullali) eller "Kakke" (Kastriot Jashari) vara med, men jag hoppas vi fixar det ändå. 

Hur det än går, lär klubbens starke man Björn Johnson vara nöjd när SK Lojal äntrar Ekensved för hemmapremiär. 

Det var för en tid sedan långt ifrån en självklarhet.

Lojals klubbikon Björn Johnson vägrade ge upp hoppet om att Venalaget skulle komma till spel i år. Det gjorde han helt rätt i.
Lojals klubbikon Björn Johnson vägrade ge upp hoppet om att Venalaget skulle komma till spel i år. Det gjorde han helt rätt i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!