Straff i slutminuten fällde VIF

Det börjar bli en trist vana. I 90 minuter styr Vimmerby IF matchen, men när domaren blåser av står man där utan seger. – Vi blir mycket hårt straffade, suckar tränaren Johan ”JC” Carlsson efter gårdagens 3-2-förlust borta mot Eskilstuna City.

BITTERT. Trots två straffmål fick Rickard Thuresson se sitt Vimmerby IF förlora gårdagens match mot Eskilstuna i fotbollstvåan. Avgörande 3-2 kom i sista matchminuten.

BITTERT. Trots två straffmål fick Rickard Thuresson se sitt Vimmerby IF förlora gårdagens match mot Eskilstuna i fotbollstvåan. Avgörande 3-2 kom i sista matchminuten.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-07-25 08:00

Det kärvar rejält för Vimmerby IF i division två-fotbollen.

Gårdagens förlust var den nionde raka matchen utan seger och VIF cementeras allt mer i de nedre regionerna av tabellen.

Nu resulterade visserligen den första omgången efter sommaruppehållet i idel förluster för lagen bakom Vimmerby i tabellen, så i dagsläget är det ingen akut fara. Och framför VIF är det också tätt, så en eller ett par segrar skulle vända på steken i ett nafs. Och sett till spelet är Vimmerby betydligt bättre än vad både resultat och tabellposition visar.

– Jag kan bara hålla med. Borta mot Arameisk-Syrianska och i den första halvleken borta mot Linköping City är vi inte alls med. Det är en och en halv match. Annars tycker jag att vi har varit väl så bra som våra motståndare, säger Johan ”JC” Carlsson, tränare i Vimmerby.

– Det viktigaste just nu är att vi i gruppen tillsammans tror på det vi gör. Och det gör vi verkligen. Vi har hittat ett sätt att arbeta som spelarna köper och det finns massor att bygga på, men sjävklart måste poängen börja komma framöver, säger ”JC”.

Som vanligt

I gårdagens match mot nya tabelltrean, som kom till spel med fyra raka segrar i ryggen, såg det ut som ”vanligt”.

VIF tog direkt tag i matchen och satte hård press på motståndarna.

– Jag tycker verkligen att vi ska ha ledningen i halvtid. Vi har bra tryck på dem direkt från start och styr matchen, säger ”JC”.

Trots det var det Eskilstuna som fick matchens första mål.

En långboll från hemmalagets Markus Wahlström och ett kyligt avslut från Henok Berhane spräckte målnollan.

– Vi blir hårt straffade i dag. Alla mål föregås av långbollar och normalt sett är vi ju bra på den sortens försvarsspel, säger ”JC”.

Thure två gånger om

2-0 kom redan fyra minuter in i den andra halvleken. Den här gången var det Henok Berhane som fick bollen efter en snabb omställning. Han serverade skyttekungen Emil Fritzell, som direktstyrde in bollen via stolpen.
Vimmerbys kvittering lät dock inte vänta på sig. Fem minuter senare blev Rickard Thuresson sliten i tröjan och föll.

Straff och bombsäkert i mål av ”Thure”.

Sedan började VIF:s jakt på kvittering. Och den skulle komma.

För med tio minuter kvar av matchen fälldes Thuresson ännu en gång i straffområdet och ännu en gång var han lika klinisk straffexekutor.

– Efter deras 2-0-mål visade vi en jäkla moral. Vi krigade på och skapade bra anfall som resulterade i två straffar. Vid 2-2 tycker jag verkligen att vi gick för det och jag kände att möjligheten till tre pinnar var stor, säger VIF-tränaren.

Men så gick det inte...

Tveksam straff

För i den sista matchminuten tilldömdes hemmalaget en ytterst tveksam straff.

– Jag kan inte yttra mig om det för jag såg inte situationen. Jag kan bara gå på det som Eskilstunas tränare sa efter matchen – att det inte skulle varit straff, säger ”JC”.

– Den ”fällde”, tillika straffskytt och matchhjälten och skyttekung (hans 14 mål för säsongen, Emil Fritzell, är inne på sama spår:

– Den är lika tveksam som deras straffar, säger han till ekuriren.se.

Efter 3-2-målet var VIF  aldrig nära kvittering.

– Det tog slut där. Vi orkade helt enkelt inte, säger Johan ”JC” Carlsson.

För VIF väntar härnäst ”Champions League-matchen” (matchstart kl 20.45) mot Linköping hemma på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!