Straffavgörande efter mållöst derby

Det blev mållöst i fredagens derby mellan Storebro och Frödinge/Brantestad i Toyota herrcup. Men efter straffläggning vann FBSK med 4-3.

Fredrik Ströbergs Storebro IF spelade 0-0 mot Frödinge/Brantestad, och förlorade sedan efter straffar.

Fredrik Ströbergs Storebro IF spelade 0-0 mot Frödinge/Brantestad, och förlorade sedan efter straffar.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-03-20 21:18

– Gott att äntligen få känna vittring av seger, säger Senad Berisha, FBSK:s tränare efter matchen. 

Trots förlust efter straffar var Storebros tränare Torbjörn Pettersson nöjd efter matchen: 

– Vi gör det riktigt bra rätt igenom egentligen. I andra halvlek var det spel mot ett mål ett tag och vi kom runt bra på kanterna. Vi är jättenöjda med matchen, men fick inte in bollen. Det var lite för stressat inne i boxen, säger SIF-tränaren. 

Lagen möttes tidigare under försäsongen i en träningsmatch, och då vann Storebro med 2-1. Nu blev det alltså oavgjort, 0-0. I straffläggningen vann Frödinge med 4-3 efter att ytterbacken Martin Gunnarsson satte dit avgörandet. 

Senad Berisha: 

– Storebro har spelet i matchen, men vi krigar på. Vi hade träningsuppehåll ett tag på grund av all osäkerhet med coronaviruset, och det påverkade nog. Vi har arbetsinsatsen i alla fall, och det kan räcka långt. 

I FBSK stack Johan Carlsson ut med sitt hårda slit. Hos Storebro hyllas framför allt den kollektiva insatsen, men Jon Lundahl fick beröm för sin insats som vänsterback. 

På söndag spelas gruppens sista match, mellan Storebro och Hultsfreds FK. Där avgörs vilka som vinner gruppen, även om HFK har bättre läge. 

– Det ska bli roligt. Vi kommer göra allt vi kan för att matcha dem, säger Torbjörn Pettersson.

Karta: Arena Ceosvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!