Tapper insats och nyheter på spelarfronten

Kisa BK stod upp väl och föll med knappa 2–0 hemma mot IK Tord på lördagen. I andra halvlek gjorde ett nyförvärv och en gästspelare debut för KBK. "Det ser intressant ut", sa KBK-tränaren Greger Johansson.

Kisas tränare Greger Johansson.

Kisas tränare Greger Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-12 17:35

Nykomlingen Kisa fick sig en rejäl värdemätare mot meriterade Jönköpingslaget IK Tord.

– Vi mötte ett lag som på förhand har sagt att de ser det som ett misslyckande om de inte går upp i tvåan i år. De har många spelare med meriter från högre upp i seriesystemet så vi var inställda på en tuff match, sa Greger Johansson.

Han fick ändå se sitt lag stå upp väl. Tord hade mycket boll och förde spelet, men Kisa var giftiga i sina omställningar och vaskade fram ett par klara chanser.

– I första är vi väldigt kompakta och ligger väldigt bra i våra positioner. De skapar inte så många klara chanser, men får in 1–0 i slutet av första och 2–0 i början av andra. Dessutom har vi lite otur vid båda målen.

Som helhet var tränaren ändå väldigt nöjd med insatsen.

– Isak Ganbrant gör en bra match i målet och sedan var det kul att se Oskar Olsson Grönqvist vara så stabil i försvaret. Adam Härnström var också positiv på topp där han hela tiden är giftig i djupled med sin snabbhet framåt.

Kisa hade även två spännande debutanter som fick hoppa in och göra sina första framträdanden. Stephen Kigongo är en offensiv kraft som närmast kommer från IFK Norrköpings U19-lag. Han har tränat med laget på sistone och har nu fullföljt övergången till Kisa.

– Det är en spelare som vi har jagat ett tag. Jag har bra koll på honom sedan tidigare och det är skönt att han är klar nu. Mot Tord blixtrade han till emellanåt med sin otroliga teknik. Det ska bli intressant att följa honom framöver.

Ett annat potentiellt nyförvärv fick också chansen att visa upp sig i lördags. Kisa har och har haft en del brasilianska spelare i laget genom åren. Nu kan det bli ytterligare en.

– Det är en 20-årig "Brasse" med italienska rötter som heter Maurizio Fagotti. Han kom till Sverige i onsdags och ska stanna ett tag och provspela så får vi se vad det leder till. Han spelar i en nummer 10-roll och är förstås en riktigt intressant spelare.

På minuskontot i spelartruppen för Kisa har Philip Wahl bestämt sig för att lämna klubben.

– Han får inte ihop det med jobbet och resorna till Kisa från Linköping och har valt att spela på en lägre nivå med Vikingstad framöver. Det är förstås synd. I övrigt är vi på jakt efter en målvakt till och jag hoppas att det kan lösa sig snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!