HFK studsade tillbaka – med besked: "Hela paketet"

Snacka om att det mesta klaffade. Hultsfreds FK höll nollan, gjorde fyra mål framåt och stod för en bra insats borta mot Stensjöns IF. "Vi fick hela paketet, kan man säga", menar HFK-tränaren Sebasthian Svensson efter fredagens match.

Ibrahim Haddar var en av HFK:s bästa spelare i 4–0-segern mot Stensjön.

Ibrahim Haddar var en av HFK:s bästa spelare i 4–0-segern mot Stensjön.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-12 22:05

Storförlust i derbyt mot Gullringens GoIF senast. Då ville "Basse" se en reaktion av sitt Hultsfred i fredagens bortamatch mot Stensjön.

Och en reaktion var precis vad han fick se.

– Vi hade bra kontroll på matchen hela tiden och är påkopplade från början. I matcherna vi förlorat tidigare så har vi alltid bjudit motståndarna på något i början. I dag (läs fredag) så var alla på det klara med att vi skulle ta det lugnt och jobba oss in i matchen, säger tränaren.

Rasmus Samuelsson såg till att ge HFK 2–0 i paus, med dubbla mål.

– Stensjön håller mycket i bollen men blir lite naiva stundtals. "Ralle" gör sitt andra mål när de slarvar med en hemåtpassning, förklarar Svensson.

Diego Urrutia och Yasin Jalil Kader stängde sedan tillställningen med varsitt mål i den andra halvleken.

– Vi tvingar fram misstag från Stensjön och är samtidigt tajta och bra bakåt. Mot Gullringen senast så blev vi väldigt långa och breda. Nu fungerade hela kollektivet.

Sebasthian Svensson lyfte fram Tobias Nilsson och Ibrahim Haddar i sitt lag.

– "Tobbe" gör det jättebra under hela matchen. Ibrahim är fantastisk i första men tröttnar lite i andra, eftersom han är lite förkyld. Sen måste man även berömma målskyttarna lite extra.

Att hålla nollan måste väl också betyda mycket?

– Ja, det gör det. Vi fick hela paketet, kan man säga, med fyra mål framåt, en hållen nolla och en bra insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!