Mörlundas egna Jürgen Klopp trivs i nya rollen

Joakim Blomberg gör sin första säsong som tränare i Mörlunda efter lagt skorna på hyllan. Så här långt inför återstarten är han nöjd över hur laget har presterat. "Jag tycker vi spelar en bra fotboll", säger Blomberg.

Joakim Blomberg om första tiden som tränare i Mörlunda.

Joakim Blomberg om första tiden som tränare i Mörlunda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-05 10:25

När vi når Joakim Blomberg har han precis avslutat en golftävling där det inte gick något vidare. Mer tur hoppas han ha när hans Mörlunda är tillbaka i seriespel då rivalen Målilla väntar direkt i återstarten den 18 augusti.

– Det är både för och nackdel att starta mot dem. Vi vet inte vilken form konditionsmässigt vi har. Men vi ska gå för tre poäng, säger Joakim Blomberg. 

Inför den här säsongen valde Joakim Blomberg att lägga ner spelarkarriären och fick frågan istället att ta över tränarrollen i Mörlunda. Han trivs vid sidan av linjen men ibland kliar det i fingrarna.

– Det är stundtals frustrerande och ibland vill man ta på sig skorna och hoppa in igen. Men kroppen och orken talar emot för att jag ska spela. Roligt att kunna bidra på något annat sätt. 

Mörlunda ligger på sjätteplats i tabellen i division 6 med elva inspelade poäng.

– Vi har haft ett par matcher med lite otur men jag tycker annars vi spelar en bra fotboll och vågar spela bollen runt laget. Jag är tacksam med den truppen vi har och vi har en bra lagkemi.

Joakim Blomberg är ett stort Liverpool-fan och nästa helg startar Premier League.

Vad säger du om Liverpools chanser i år?

– Kan vi bara få ihop en bra defensiv kan det bli riktigt bra. Fått in ett par spännande namn så jag hoppas på Champions League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!