Styrkebesked av VIF – nyförvärvet avgjorde

Vimmerby IF har fått en bra start på försäsongen. I helgen blev det en meriterande 1–0-seger mot division 3-laget Nässjö FF.

I den 85:e minuten gjorde Selatin Shaljani det avgörande 1–0-målet.

I den 85:e minuten gjorde Selatin Shaljani det avgörande 1–0-målet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-02-26 14:04

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson var helnöjd efter slutsignalen på Ceos.

– Det var en väl genomförd träningsmatch mot ett bra motstånd. Sett över 90 minuter var det en jämn match, där vi var lite bättre.

Så en rättvis seger…?

– Ja, jag tycker det. Inget av lagen skapade så många chanser, men vi hotade mer på offensiv planhalva jämfört med Nässjö.

Det var andra matchen i rad som VIF höll nollan. Tränaren lyfter också fram det defensiva spelet – över hela planen.

– Det kändes riktigt stabilt. Vi mötte ändå ett division 3-lag och släppte inte till många chanser. Vi sprang mycket, hade ett bra presspel och var snabbt på rätt sida om bollen när vi tappade den. Alla tog jobbet.

Matchen såg ut att sluta 0–0. Då, med bara fem minuter kvar av ordinarie tid, klev nyförvärvet Selatin Shaljani fram och satte 1–0. Han var påpassligt framme när målvakten släppte retur på en frispark.

– En kvart in i den andra halvleken gjorde Nässjö flera byten och fick bättre tempo i sitt spel. Det var deras bästa sekvens i matchen. Sedan kom vi tillbaka starkt den sista kvarten och lyckades också göra ett mål, säger Patrik Gunnarsson.

Är det några spelare som är värda extraplus?

– Niklas Gunnarsson var duktig som vänsterback, både defensivt och offensivt. Även Haris Dreco förtjänar lite extra beröm för sin insats på innermittfältet.

Den kommande helgen ställs Vimmerby IF mot ytterligare ett division 3-lag: Lindsdals IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!