Styrkebesked av Vimmerby IF

Vimmerby IF tog en mycket komfortabel 2-0-seger när Linköpings F19-lag gästade Skobes Arena. – En otroligt bra laginsats, säger Vimmerbys tränare Håkan Ericsson.

Fotboll2018-03-24 17:04

I den första halvleken tillät Vimmerby Linköping att ha mycket boll på sin egna planhalva, men när de väl passerade mittlinjen var hemmalaget där och satte hård press.

– De hade två målchanser på 90 minuter. Vi gjorde det riktigt bra då de inte kunde ha bollen ostört på våran planhalva, menar Håkan Ericsson.

I den 34:e minuten sköt Nathalie Johansson in 1-0 till Vimmerby efter framspel av Julia Rosin.

1-0 stod sig till den andra halvleken då matchbilden såg in princip likadan ut som i den första med ett spelförande Linköping. Med halvtimmen kvar fick Vimmerby en frispark vid ena hörnflaggan. Nathalie Johansson tog hand om den och hon prickade Nathalie Miltons panna som snyggt knoppade in bollen i nättaket. 2-0 och det blev även hur denna match till sist slutade trots att Vimmerby hade bud på mer.

– Mest glada är vi över arbetsinsatsen. Vi jobbar tillsammans i pressen, offensiven, försvaret, överallt. Riktigt bra laginsats, säger Håkan Ericsson.

Beröm efter match tilldelas Malin Söderlund som var Vimmerbys viktigaste spelare tillsammans med Nathalie Johansson som såg riktigt pigg ut efter sin sjukdomsfrånvaro.