Styrkedemonstration av MFF – 3–0 mot Häcken

Tre poäng på fyra allsvenska matcher – då stod Malmö FF för en styrkedemonstration i toppmötet med Häcken. Serieledaren MFF vann med klara 3–0 och är nu nio poäng före Hisingslaget. –Vi gör det så att det ser enkelt ut, säger tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin till Dplay.

Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin gratuleras av Jo Inge Berget efter 3–0-målet hemma mot Häcken. Kiese Thelin svarade för ytterligare ett mål och en framspelning i toppmötet på stadion i Malmö.

Fotboll2020-09-27 16:41

Även om Häcken har en match mindre spelad ser det svårt ut för Hisingslaget att utmana Malmö FF om SM-guldet denna säsong. Efter en imponerande 3–0-seger hemma på stadion är MFF med sina 44 poäng nu nio före Häcken.

Tabelltrean Elfsborg (35 poäng) möter senare under söndagen IFK Göteborg på hemmaplan och fyran IFK Norrköping (33) ställs mot femma Djurgården (32) på bortaplan.

Skral utdelning

Poängmässigt har MFF haft en skral utdelning i allsvenskan den senaste tiden. Tre oavgjorda och en förlust var facit innan toppmötet med Häcken. Å andra sidan har ingen toppkonkurrent utnyttjat skåningarnas nedåtgående formkurva – exempelvis Häcken kom till bortamatchen med två raka kryss.

Någon spännande match blev det dock inte på stadion i Malmö. Stärkta av en imponerande 5–0-seger i Europa League-kvalet mot Lokomotiva Zagreb i torsdags stod MFF för en styrkedemonstration i toppmötet. Redan efter 16 minuter ledde hemmalaget med 2–0.

I den femte minuten var anfallaren Isaac Kiese Thelin stark i närkamp med Joona Toivio och hittade i djupet Ola Toivonen, som behärskat rullade in ledningsmålet bakom bortamålvakten Pontus Dahlberg.

Med vänsterbacken Jonas Knudsens långa inkast har Malmö ett starkt anfallsvapen och nu gav det utdelning när dansken hittade Kiese Thelin inne i straffområdet i den 16:e minuten.

– Vi börjar riktigt bra. Vi gör en bra halvlek. I slutet går vi ner och försöker ta det lite lugnt, och ligga rätt, sade Isaac Kiese Thelin till Dplay i halvlek.

Bud på fler MFF-mål

Det fanns bud på fler MFF-mål under den första halvleken. Arnór Traustason hade exempelvis en nick i ribban – återigen i samband med ett långt inkast från Knudsen.

Häcken hade mest boll under den första akten, men hade inte ett enda skott på mål. Det blev inte heller någon uppryckning för bortalaget efter paus och i den 51:a minuten var matchen definitivt avgjord när Kiese Thelin skickade in 3–0 i samband med en hörna. Det var hans elfte fullträff för säsongen och ett mål som även fastställde slutresultatet.

Han såg ut att skada foten några minuter senare och byttes ut efter 60 minuter.

– Det är ingen fara. Jag ville spela vidare, sade Kiese Thelin.

För MFF väntar nu närmast ett avgörande playoffmöte i kvalet till Eurppa League-gruppspelet hemma mot det spanska La Liga-laget Granada på torsdag.