Vilken hejdundrande kross! "Aldrig vunnit så stort"

De flesta anande hur det skulle sluta. Och visst...så blev det också. Men att Hjorted/Totebo skulle vinna så stort, nä. Det var något överraskande ändå. "Jag har inte varit i närheten av att vinna så stort som tränare någon gång", säger Jimmy Svensson efter 10–0 borta mot jumbon IF Ariel.

Hjorted/Totebo tog en storseger mot Ariel och vann med hela 10-0.

Hjorted/Totebo tog en storseger mot Ariel och vann med hela 10-0.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-24 13:46

Nykomlingen Hjorted/Totebo har haft en monstersäsong och fajtas med IFK Västervik om seriesegern.

IF Ariels säsong är rena motsatsen. De ligger sist i serien och fick till och med lämna walk over förra helgen mot HM IS, då de inte fick ihop tillräckligt med spelare.

Nu var Kristadalalaget tillbaka på banan, men de fick sannerligen en tuff uppgift mot ett spelskickligt Hjorted/Totebo.

– Tyvärr blev det lite avslaget och vi hade väldigt stort spelövertag, samtidigt måste jag passa på att berömma Ariel. De kämpade och slet och visade att de är en homogen grupp. Jag hoppas verkligen att de får ihop det och kan slutföra hela säsongen.

Om Ariel hade det svårt, hade tabelltvåan det desto enklare.

Svensson var nöjd med sitt manskap.

– Jag sa innan att det är just såna här matcher som kan vara farliga, men killarna gjorde det jäkligt bra. Vi trummade på hela matchen och vi luftade alla sju på bänken.

Till slut blev det 10–0.

Jimmy Svensson gladde sig särskilt åt Melvin Svenssons insats. 

– Jag är glad för hans skull. Han är äntligen tillbaka fullt ut efter sin korsbandsskada. Tidigare har han gjort en kvart här och där, nu fick han mer speltid och gjorde också några mål. Han var rapp, men vi matchar honom fortfarande försiktigt.

Målen: Rasmus Abrahamsson 3, Melvin Svensson 2, Tom Nilsson, Dino Bahtanovic, Simon Sandholm, Ville Grönwall och ett självmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!