Succé för nyförvärvet – sänkte topplaget borta med dubbla mål

SK Lojal tog en viktig seger i femman på söndagen. Ilhan Pepeljak gjorde två av målen när laget vann med 5–1 borta mot Fågelfors. Djursdala fick däremot se sig besegrat av IFK Västervik hemma med 3–0.

Ilhan Pepeljak gjorde två mål för Lojal när de vann mot Fågelfors borta.

Ilhan Pepeljak gjorde två mål för Lojal när de vann mot Fågelfors borta.

Foto: Kenny Wiis

Fotboll2024-06-30 18:01

Fågelfors-Lojal 1–5

Lojal såg till att Fågelfors tappade viktiga poäng i toppstriden. Hemmalaget tog visserligen ledningen med 1–0 efter tio minuter.

– Det var lite oroväckande att vi hamnade i underläge. Vi brukar inte hantera det så bra. Men den här gången bet alla ihop och körde bara på.

Sedan klev Lojals nyförvärv Ilhan Pepeljak fram och agerade matchvinnare.

Först kvitterade han till 1–1 efter en dryg halvtimmes spel. Kvarten in i andra halvlek gjorde han dessutom 2–1.

Pepeljak förstärkte nyligen Lojals trupp och gjorde mot Fågelfors sin andra match för klubben sedan återkomsten. Han spelade i klubben 2020 och 2021.

– Ilhan har gjort stor skillnad för laget när han kommit in. Han spelar som defensiv mittfältare, men är farlig framåt också. Det visade han idag, sa Jetmir Shehi.

Spänningen bestod ändå fram till slutminuterna då Kastriot Jashari säkrade tre sköna poäng för Lojal med tre fullträffar.

– Vi spelade verkligen jättebra idag och borde ha vunnit med ännu större siffror om vi bara gjort mål på våra chanser. Det lossnade till slut och det är vi glada för. Jag tror att Fågelfors blev lite överraskade över hur bra vi var.

Segern innebar att laget avancerade nionde och till sjätte plats i serien och fick lite arbetsro inför sommaruppehållet.

– Med tanke på att vi spelade så bra mot Fågelfors och även mot Hjorted/Totebo gången innan så är det nästan lite synd att uppehållet kommer nu. Vi hade gärna spelat vidare nu när vi äntligen har hittat spelet och formen, sa Jetmir Shehi.

Djursdala SK-IFK Västervik 0–3

Nej, det vill sig inte för DSK. På söndagen kom femte raka förlusten. Serieledande IFK Västervik gjorde 1–0 direkt. Hemmalaget stod sedan upp bra, men fick släppa ett tidigt mål i andra halvlek också.

I 90:e minuten kom även 3–0. Förlusten innebär att DSK ligger nia och är precis ovanför kvalstrecket när vårsäsongen är färdigspelad för deras del.

– Det är synd att vi släpper in en hörna direkt. Annars gör vi det väldigt bra. Spelar med en fembackslinje och får dem dit vi vill. Bollinnehavet är nog 90-10 för dem, men de skapar inte mycket, sa DSK-tränaren David Henriksson som gav plus till Linus Palmér Hård och Max Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!