Succé för Sandholm – stor matchjälte för Åtvidaberg

Åtvidabergs FF tog tre blytunga poäng i lördags mot Kumla. Matchhjälte? Simon Sandholm, som gjorde tre av målen i 4–1-segern. "Känns lite onödigt att vi ska gå på sommaruppehåll nu", säger Sandholm.

Simon Sandholm, som ses i bakgrunden på bilden, gjorde tre mål mot Kumla.

Simon Sandholm, som ses i bakgrunden på bilden, gjorde tre mål mot Kumla.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-06-28 13:43

Det blev en tung 4–1-förlust för Åtvidabergs FF i premiären av division 2. Men i den andra matchen, som spelades på Kopparvallen i lördags, blev det seger med exakt samma siffror. Där var ÅFF:s nyförvärv från Vimmerby IF, Simon Sandholm, högst involverad. I premiären fick han bara spela 20 minuter, men när han väl fick chansen från start mot Kumla visade han hur giftig han är.

– Det var jäkligt fint att vinna, säger han efter segern.

Han inledde med att sätta 1–0 för ÅFF i inledningen av matchen.

– Första målet var så som vi pratat om att vi vill anfalla. Det gäller bara att vara först in i boxen då, säger Simon Sandholm.

Efter det fyllde Theodor Skarp på och "Bruket" såg ut att ha läget under kontroll. Men Kumla ville inte ge sig och reducerade i den andra halvleken, vilket gav matchen nerv. 2–1 stod sig länge och i matchens slutminuter fick Sandholm läget att sätta spiken i kistan – vilket han också gjorde. 

– Det var det skönaste målet. Vi hade haft det lite tungt där under en period innan det så 3–1-målet var förlösande, även om bollen knappt orkade rulla in, skrattar han.

Men han var inte klar där. På övertid kom en lång boll över Kumlas försvar som missbedömdes av backarna – men inte av Sandholm. Han såg till att vara först på bollen, peta in den förbi målvakten och fullborda sitt hattrick. Därmed tog Åtvid också sin första seger för säsongen.

– Det känns lite onödigt att vi ska gå på sommaruppehåll nu när vi kommit igång. Nu måste man vänta ännu längre efter en lång försäsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!