Succébytet gav Mexiko titeln – efter drama

Mexiko stod pall för favoritskapet i finalen av Gold Cup – det nord- och centralamerikanska mästerskapet i fotboll.

Mexikos spelartrupp firar landets nionde titel i Gold Cup.

Fotboll2023-07-17 09:01

1–0 i den 88:e minuten från Feyenoordanfallaren Santiago Giménez säkrade segern mot Panama. Giménez hann bara vara på planen i tre minuter innan han fick ett friläge från halva plan och enkelt placerade in bollen i målvaktens vänstra hörn. 22-åringen, född i Argentina men representerar Mexiko, säkrade därmed landets nionde Gold Cup-titel.

– Det är otroligt. Det är imponerande hur den här gruppen slöt sig samman och tog sig framåt, sade Giménez efter matchen.

– Stämningen var inte som i en Gold cup-final. Det var som i en VM-final, sade Mexikos interimtränare Jaime Lozano.

Mexiko tog sig till final efter att ha slagit Jamaica i semifinalen med 3–0 – Panama genom att skrällartat slå ut USA efter straffar.