Succécomebacken – Zlatan gjorde mål direkt

Det tog sex minuter. Sen var Zlatan Ibrahimovic tillbaka efter knäskadan i sin välkända roll – som målskytt. Med skosnöret oknutet på ena skon gjorde Ibrahimovic 2–0 för sitt Milan mot Lazio. –"Ibra" blir aldrig för gammal. Han ger allt för att vinna, både på match och träning, säger Milan-tränaren Stefano Pioli efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål direkt i sin comeback.

Fotboll2021-09-12 12:47

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka efter sin allvarliga knäskada. Den svenske anfallsstjärnan började på bänken i ligamatchen mot Lazio, men kom in i spel med ungefär en halvtimme kvar av matchen.

Zlatan Ibrahimovic byttes in mot Rafael Leao i den 60:e minuten vid ställningen 1–0 till Milan. Redan efter ett par minuter hade Zlatan sin första målchans när han bröt sig in i straffområdet, men Lazioförsvaret räddade bollen till hörna.

Fyra månader

Några minuter senare stod Ibrahimovic och knöt sina skor, men fick avbryta när Milan kom i en omställning. Ante Rebic frispelade elegant Ibrahimovic som från nära håll kunde slå in bollen i öppet mål – och de 40 000 på San Siro kunde börja jubla.

En succécomeback efter en lång skadeperiod på nästan fyra månader.

Efter matchen hyllades Ibrahimovic av sin tränare Stefano Pioli.

– Zlatan hade inte spelat på fyra månader och jag är nöjd hans inhopp. Han kommer att bli ännu bättre i de kommande matcherna, säger han enligt Corriere dello Sport och tillägger:

– "Ibra" blir aldrig för gammal. Han ger allt för att vinna, både på match och träning.

Det var i maj som Ibrahimovic skadade knäet, vilket höll honom borta från den svenska EM-truppen efter att han gjort comeback i landslaget i två VM-kvalmatcher i mars.

Men nu är han tillbaka.

Tuff vecka väntar

Det blev en halvtimmes spel där Ibrahimovic förutom målet hade flera fina chanser och visade prov på spelglädje. Milan dominerade matchen fullständigt och Rafael Leao gav hemmalaget ledningen strax före paus.

Milan har inlett säsongen med tre raka segrar på lika många matcher.

Nu väntar en tuff vecka för Milan. Först bortamatch mot Liverpool i Champions League på onsdag innan toppmötet med Juventus nästa söndag.

Förbundskapten Janne Andersson hoppas att Ibrahimovic kan vara tillbaka i Blågult i oktober då det blir VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland.

Landslaget samlas i Stockholm den 4 oktober, dagen efter Zlatans 40-årsdag.