Succédebut bakom MFF-seger i Norrköping

Tio minuter. Längre tid behövde inte Moustafa Zeidan på sig för att göra avtryck i sin nya klubb. –Det är kul att få visa upp sig i debuten, säger Malmö FF-nyförvärvet efter 2–0 mot IFK Norrköping.

Malmö FF:s nyförvärv Moustafa Zeidan gör 1–0 i lördagens bortamatch mot IFK Norrköping.

Malmö FF:s nyförvärv Moustafa Zeidan gör 1–0 i lördagens bortamatch mot IFK Norrköping.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2022-07-16 16:57

Det var nästan premiärkänslor inför avspark när IFK Norrköping tog emot Malmö FF i allsvenskan då det var flertalet nyförvärv i båda startelvorna.

Dessutom: "Peking" utan huvudtränare vid bänken då Rikard Norling fick sparken tidigare i veckan. Assisterande tränarna Vedran Vucicevic och Anes Mravac kommer att leda laget tills en ny huvudtränare är på plats.

Av alla nyförvärv var det ett som glänste lite extra den här eftermiddagen.

MFF:s Moustafa Zeidan.

Den 24-åriga mittfältaren presenterades av Malmö FF förra veckan, värvad från Sirius, och han behövde bara tio minuter på sig för att göra avtryck.

En misslyckad rensning från "Pekings" Godswill Ekpolo hamnade rätt i gapet på Zeidan som tackade, tog emot och placerade in 1–0 med vänstern från nära håll.

– Det är kul att få visa upp sig i debuten, det är bra. Det viktigaste är att vi tar med oss tre poäng härifrån och det är det vi siktar på, säger Zeidan till Discovery+ i paus.

Och tre poäng var precis vad Zeidan och Malmö fick med sig.

Drygt tio minuter in på den andra halvleken gjorde nämligen Isaac Kiese Thelin 2–0 när han hittade det bortre hörnet från snäv vinkel.

Assist till det målet? Moustafa Zeidan.

En hyfsad debut med andra ord.

2–0-segern tog upp MFF till tredje plats i tabellen, 27 poäng, en poäng bakom Häcken i topp som däremot har två matcher mindre spelade.

IFK Norrköping är kvar på elfte plats med 16 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!