Rambin i framflyttad roll: "Inte glasklart att stanna"

Rimforsa har varit ett pålitligt och stabilt division 4-lag sedan 2013. Flera gånger har man också varit uppe och nosat på både serieseger och kval, men aldrig riktigt räckt till. Är det nu det ska ske? "Vi ska vara ett topplag", är nyckelspelaren Daniel Rambin och tränaren Mats Andersson överens om.

Daniel Rambin är redo för en ny säsong med Rimforsa IF. Den här gången inleder han också som central anfallare. "Jag trivs väldigt bra där", säger han.

Daniel Rambin är redo för en ny säsong med Rimforsa IF. Den här gången inleder han också som central anfallare. "Jag trivs väldigt bra där", säger han.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-12 19:00

AVSPARK 2023

Förra säsongen var Rimforsa länge med i den absoluta toppstriden. Till slut fick man ändå ge sig, när Hemgårdarnas BK vann serien och Hjulsbro IK knep kvalplatsen.

Nu står vi inför ännu en oviss säsong i Östgötafyran. Och frågan är om det är Rimforsas år i år?

– Vårt mål är att ta fler poäng än förra säsongen och så klart vara med i toppen. Serien ser dock jättejämn och tuff ut på förhand och känslan är att Hjulsbro blir lika farliga i år, säger RIF:s Daniel "Rambo" Rambin.

24-åringen lämnade Åtvidabergs FF för spel i de svartvita inför den förra säsongen. Att han skulle bli kvar i ytterligare ett år var inte en självklarhet.

– Det var inte helt glasklart. Jag övervägde om jag skulle spela högre upp igen, men till slut så landade jag ändå i att det bästa var att stanna i Rimforsa. Det är något roligt och spännande på gång, förklarar han.

undefined
Daniel Rambin, Rimforsa IF.

Rambin är också den som ska göra målen för laget i år. Redan i höstas flyttades han fram från sin mittfältsposition till en central roll som anfallare. Där ska han spela i år också.

– För egen del känns det bra och jag vill bara bidra med så många mål som möjligt.

Kan du ibland sakna att spela på mittfältet?

– Haha, nja. Ibland kanske man kan sakna att vara lite längre ned och få slå lite sköna djupledsbollar. Men jag trivs väldigt bra där uppe och det har ju börjat bra nu under försäsongen.

Huvudtränaren Mats Andersson ger sin syn på Daniel Rambins roll:

– När vi provade honom som nia i höstas, så fick vi verkligen fart på anfallsspelet. Han är extremt duktig i det felvända spelet och är mer en mötande anfallare. I uppspelsfasen är han jätteviktig för oss och sen är han också vass i straffområdet. Det är där han ska vara när vi har etablerat spel. Sen är han också väldigt klok i försvarsspelet och bidrar med ett lugn i vårt presspel, säger Andersson.

undefined
Mats Andersson är tränare för Rimforsa IF.

Tränaren går också in på sin andra säsong och känner att man ligger långt fram i förberedelserna inför söndagens division 4-premiär. Tappet av duktige David Cederholm till BK Ljungsbro är egentligen det enda RIF drabbats av inför säsongen.

– Jag tycker att vi är betydligt längre fram nu, än den här tiden förra året. Det är stor skillnad i tryggheten i spelet och vi känns mer stabila rakt igenom. Truppen är starkare än förra året, trots att vi tappade David. De unga killarna har fått ytterligare ett år på sig att växa in i det, så det ser väldigt spännande ut, säger Mats Andersson.

Vad kan vi förvänta oss av RIF i år?

– Vi ska absolut vara ett topplag, så är det. Vi kom trea förra året och vill förbättra det resultatet. Med tanke på att vi känner att vi är längre fram i år, samtidigt som Hemgårdarna inte spelar kvar i division 4, så har vi bra chanser. Jag tror det blir en jämnare serie i år, med Hjulsbro som någon slags favoriter. Men sätter vi våra prestationer så kommer vi bli väldigt svårslagna.

Mats Andersson lyfter fram flera unga spelare som han tror kan ta kliv i år.

– Harun (Ali) tror jag slår igenom i år. Han har tränat på riktigt bra under försäsongen och har överlag varit vår bästa spelare, tillsammans med Rambin. Det är en väldigt teknisk och skicklig ytterback. Jag hoppas även att det lossnar för Noel Jackeltoft, som är en spelartyp jag gillar med sin snabbhet och teknik. Även Arvid Westerling är en man kan hålla ögonen på centralt på mittfältet.

På söndag är det alltså premiär, "hemma" på Kisa IP mot LBK Gottfridsberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!