Succéspelaren i VIF på väg tillbaka: "Ser bra ut"

Vimmerby IF kan möjligtvis räkna in ett tillskott till truppen. Mojeb Abdul Majed är högaktuell för en comeback.

Vimmerby IF kommer som det verkar förstärkas av comebackande Mojeb Abdul Majed.

Vimmerby IF kommer som det verkar förstärkas av comebackande Mojeb Abdul Majed.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-04-03 13:50

För ett par säsonger sedan etablerade sig unge Mojeb Abdul Majed på allvar i Vimmerbys A-lag i förbundsserierna. Han var något av ett stjärnskott – och blev snabbt en av lagets allra bästa spelare. Med sin fart, teknik och energi var ytterbacken lika vass defensivt som offensivt. 

Sedan väntade studier i Växjö. Nu är han aktuell för spel i gulsvart igen. 

– Han har varit med och tränat med oss ett par gånger och jag måste säga att han ser riktigt bra ut. Jag kände inte till honom så väl innan, men jag hade hört att han var duktig och det har visat nu, säger tränaren Johan Karlsson-Törndah och fortsätter:

– Det märks att han är välskolad och han är rejäl i allt han gör. Helt klart kommer Mojeb att bli en tillgång och vässa konkurrensen ytterligare.  

Så här säger David Lindgren i VIF-organisationen:

– Vi har haft en kommunikation en tid och jag tror att det kommer att lösa sig. Mojeb studerar fortfarande, men kommer som det ser ut att sommarjobba här i trakten och har sagt att han vill spela fotboll i VIF. Han står skriven för en annan klubb i Växjötrakten, men vi tror att det kan ordna sig med en dubbellicens. Han ser fortfarande väldigt intressant och bra ut på planen och är användbar på många sätt. Det är dessutom en supertrevlig kille. 

Å andra sidan finns vissa frågetecken för vasse målskytten Mohammad Jafr.

– Han har haft ett arbete som han trivts bra med. Nu har det varit lite osäkra tider och just nu har han inget fast jobb. Av den anledningen har han tittat på möjligheter att eventuellt flytta till en större stad. Det har vi full förståelse för och vi har en jättebra dialog. Men vi jobbar på att försöka hitta en lösning och inget är bestämt. Hur det än blir så stöttar vi honom i hans beslut, säger David Lindgren.

För herrlaget väntar nu ett uppehåll i den gemensamma träningen, efter att en spelare i truppen drabbats av covid-19.

– Vi har gjort samma sak tidigare när lag i föreningen drabbats av covid. Då pausar vi verksamheten för att försöka bryta smittkedjan. Vad vi vet handlar det om en person i truppen. Som en försiktighetsåtgärd blir det ingen gemensam träning kommande vecka, utan individuell istället, säger Lindgren. 

Dagens Vimmerby rapporterade under fredagen att även Södra Vi IF pausar A-lagsverksamheten av samma anledning som VIF och även Målilla GoIF och Hultsfreds FK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!