Succéstart för de grönvita: ”Inte varit bortskämda"

Ankarsrums IS har fått en smakstart på seriespelet. Sju matcher in ligger man tvåa i tabellen och har tagit sex trepoängare. Enligt lagets tränare Johan Karlsson–Törndal är det gammalt hederligt lagarbete som borgat för framgången. – De största anledningarna är att vi fått ihop ett bra kollektiv där alla tar jobbet.

Ankarsrums IS har öppnat division fem nordöstra mycket starkt. Laget har vunnit sex av de sju första matcherna. Foto: Mikael Kindman

Ankarsrums IS har öppnat division fem nordöstra mycket starkt. Laget har vunnit sex av de sju första matcherna. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Fotboll2017-06-02 11:30

– Sedan har vi fått in ett par bra spelare som höjer kvaliteten på träningarna vilket leder till högre kvalitet även på match.

Ett av nystillskotten Karlsson–Törndal åsyftar är Jesper Carlsson, forwarden som hittills smällt in tio mål, en siffra som placerar honom på andra plats i skytteligan. Bara Horn/Hycklinges spjutspets Albert Kargbo har gjort fler.
– Horn/Hycklinge blir farliga. Min bild av serien är att den är relativt jämn. Vi tog en viktig seger mot Horn borta, då var Kargbo avstängd, säger Johan Karlsson–Törndal.

Inför säsongen pratade man i AIS om att putsa till den femteplats man tog förra säsongen.
Trots den fina starten har målsättningen inte justerats.
– Det är klyschigt men det gäller för oss att ta en match i taget. Vi har gått starkt för att vi har en trygghet i vårt spel.
– Spelarna pratar sinsemellan och det är klart att de svävar iväg. Då är det mitt jobb som tränare att ta ner dem på jorden snabbt igen.

Med i toppen återfinns också Överums IK. Seriens skrällgäng, så här långt.
– Det är kul att vi har två lag från Västerviks kommun som går starkt, toppdueller har vi verkligen inte varit bortskämda med de senaste åren, säger Karlsson–Törndal.
– ”Tobbe” (Tobias Pettersson, tränare i ÖIK) verkar ha fått ihop det riktigt bra där. De är tunga att möta.
Jonathan Åhman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!