Kisa reste sig igen – vände underläge till seger

Seger med 2–1 i premiären. Och samma siffror blev det när Kisa BK tog sin andra raka seger i division 3, då man återigen vände ett underläge. "Det var en fysisk match, men det var vi beredda på", säger tränaren Alberis da Silva efter den sköna trepoängaren.

Adam Härnström och Daniel Malmström Arnesson löste en ny trepoängare för Kisa BK.

Adam Härnström och Daniel Malmström Arnesson löste en ny trepoängare för Kisa BK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-18 18:20

Kisa BK:s andra division 3-match för säsongen var nästan en repris av premiären, då man vände 0–1 till seger med 2–1 hemma mot Nässjö.

I måndagens bortamöte med Åby var det hemmalaget som tog ledningen, i mitten på den första halvleken.

– Åby spelade ganska långt och var farliga på fasta situationer. Det är så de gör sitt mål också, säger Alberis da Silva.

Men så kom vändningen. Adam Härnström – som för övrigt kvitterade senast mot Nässjö också – höll sig framme och tryckte in 1–1. Ett ganska så rättvist resultat i paus.

Vad pratade ni om i halvtidsvilan?

– Jag sa till grabbarna att vi skulle försöka spela lite mer kompakt och att vi skulle vara lite mer försiktiga med deras långa bollar. Och det tycker jag att vi gör bra i den andra halvleken. Annars så sa vi inte så mycket mer.

En knapp kvart in i den andra halvleken kom det som skulle visa sig bli segermålet. KBK ställde om snabbt och Daniel Malmström Arnesson fick skriva in sig i målprotokollet.

– Vi vet att vi är farliga där, med tanke på snabbheten vi har hos våra yttrar, säger da Silva.

Han fortsätter:

– Sen tycker jag att vi löser avslutningen bra. Åby har inte direkt några jättefarliga chanser utan vi stänger ner dem, framför allt centralt. Det var lite som mot Nässjö mot slutet och precis som den gången så gör vi det jättebra.

Kisa visade också att man behärskar att spela ett fysiskt spel när det krävs.

– Ja, det var en tuff match överlag. Vi möter ett fysiskt lag som går in i många dueller. Men vi hade koll på det redan inför matchen och var beredda på det. Det var inga konstigheter. 

Alberis da Silva valde att framhålla hela laget för insatsen, även om ett par spelare stack ut.

– Oskar (Olsson Grönqvist) och Kevin (Dahl) gör det jättebra från sina mittbackspositioner. Laurenzo (Larky) är också jättebra i mitten. Även Stephen (Kigongo) och Adam (Härnström) gör ett jättejobb. Hela kollektivet var bra idag (läs måndag).

Och nu har Kisa alltså tagit två raka segrar i inledningen av den här säsongen.

Hur känns det att få en sån start?

– Det känns så klart jättebra. Samtidigt är det ingen överraskning, åtminstone inte för mig och för laget. Vi vet att vi kan göra det och vi vet hur bra vi är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!