Sugita: ”Glad över att få stanna i Sirius”

Dagen innan matchen mot Kalmar blev det klart att japanen Yukiya Sugita stannar i Sirius augusti ut. –Jag är glad över att få stanna, jag trivs väldigt bra i Sirius, sade Sugita, som gjorde sitt femte mål för året mot Kalmar.

Sirius japanske stjärna Yukiya Sugita (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål borta mot Kalmar FF.

Sirius japanske stjärna Yukiya Sugita (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål borta mot Kalmar FF.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2020-07-23 22:15

Han har verklig gjort succé i Sirius, den hårt jobbande japanen. Att han nu stannar ytterligare en månad göra tränare Henrik Rydström mycket glad.

– Han är en bra spelare och en bra person. Det är jättebra att han får stanna, det är en riktig boost för hela laget, säger Rydström.

Sugita visade mot Kalmar att målformen är intakt.

– Mitt mål var trevligt, men jag tyckte vi skulle vunnit, säger Sugita som hittat rätt snabbt i Uppsalalaget.

– Spelsättet passar mig väldigt bra. Jag får många chanser inne i boxen tack vara mina lagkamrater och det är jag tacksam för. Sedan gillar jag verkligen presspelet vi har, det passar mig utmärkt.

För Sirius betyder det att man kan bygga vidare på den framgång man hittills haft, någon som Sugita verkligen är en del av.

– Han har en förmåga att hitta bakom linjerna och utmana med sitt passningsspel och skott. Så sätter han press på våra yngre spelare för han jobbar verkligen hårt hela tiden. Han är en riktig förebild, säger tränare Rydström.

Kalmar–Sirius slutade 1–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!